Servicii logistice ridicate la rang de artă în portul Constanța

0
182

O companie de logistică este puntea de legătură între companiile care produc și/sau comercializează bunuri și consumatorii acestora, având, din acest motiv, o responsabilitate reală cu privire la nivelul de profesionalism care trebuie adoptat în îndeplinirea obiectivelor angajate față de clienții săi. Logistica este un domeniu cu istorie îndelungată, fiind aplicată mai ales în domeniul militar unde era văzută ca parte a artei războiului, cu rolul de a gestiona mișcările de trupe și resursele de care dispunea armata. Astfel, Alexandru cel Mare, în timpul campaniei sale în Asia, planifica mișcarea armatei și organizarea depozitelor de alimente și furaje pentru animale, iar în armata romană exista un ofițer cu funcția de logista care se ocupa de mișcarea legiunilor, aprovizionarea cu alimente și organizarea taberelor pe timp de noapte sau de iarnă. În ceea ce privește domeniul economic, primele preocupări legate de logistică s-au identificat abia în secolul XX, iar cristalizarea ei ca ramură de sine stătătoare s-a înregistrat în anii ’70 în SUA și la începutul anilor ’80 în Europa. În prezent, importanța logisticii în cadrul companiilor este recunoscută unanim, fiind identificată sub forma avantajului concurențial al companiei, precum și sub forma unor concepte noi, precum „supply chain management”.
Container Filler & Logistics este o companie specializată în servicii logistice care acționează cu succes în portul Constanța, acolo unde există depozitele și întreaga infrastructură a companiei. Compania noastră înțelege pe deplin responsabilitatea pe care o are față de clienții săi, precum și multiplele roluri pe care trebuie să le îndeplinească:
• Îți urmărește interesele și te reprezintă practic ca un avocat în fața autorităților vamale ale statutului, precum și în fața partenerilor tăi comerciali în cazul în care, spre exemplu, apar daune în urma transportului de mărfuri.
• Este partenerul de care ai nevoie, care te ajută să penetrezi mai bine o piață nouă de desfacere, oferindu-ți consultanță pe probleme de legislație, transport și desfacerea eficientă a produselor pe piața internă sau externă.
• Oferă consultanță cu privire la problemele legate de legislația vamală, precum și plata taxelor vamale și a TVA-ului pentru depozitarea în zona liberă Constanța, în funcție de modul în care este plasată marfa: pe piața românească sau în extern.
• Este veriga de bază pentru livrarea la timp și în bune condiții a mărfurilor, punând la dispoziție gestiunea și evaluarea stocurilor în timp real, precum și metode flexibile și eficiente de desfacere a mărfurilor pe piața internă sau pe piața externă.
Externalizarea serviciilor de logistică are marele avantaj că permite îndeplinirea tuturor activităților specifice de către o companie specializată în acest sens, cu experiență în domeniu și un vast know-how dobândit în urma unei bogate cazuistici în domeniu. În plus, efortul financiar este mai mic când se apelează la o companie specializată, mai ales dacă activitățile sunt periodice, decât atunci când compania alege să organizeze un întreg departament intern de logistică care trebuie să funcționeze permanent. În ceea ce privește compania noastră, clienții Container Filler & Logistics beneficiază de un pachet complet de servicii logistice în portul Constanța, mai exact: (1) depozitare marfă în portul Constanța, principala cale de acces a mărfurilor la Marea Neagră pentru import-export, primele 30 de zile fiind oferite gratuit clienților noștri, (2) servicii de încărcare și descărcare containere, rapid și eficient, cu ajutorul tehnologiei germane container filler, unică în portul Constanța, care permite încărcarea unui volum de până la 60 m3 de marfă, în 10 minute, direct pe șasiul TIR-ului, (3) servicii de ambalare, repachetizare, paletizare marfă și asigurare cu folie stretch, (4) gestionarea și raportarea cantităților de marfă în timp real, (5) consultanță și întocmire documentație vamală pentru mărfuri, (6) transport intern și pe rutele externe pentru mărfurile containerizate, (7) gestiunea ecologică a deșeurilor rezultate în urma depozitării și transportului de mărfuri.
Un partener de încredere în domeniul logistic este un avantaj major față de concurența ta, fiind o primă etapă în abordarea unor noi piețe de desfacere. Fluxul logistic este mai ușor de gestionat când o companie dedicată succesului clienților săi se ocupă îndeaproape de fiecare detaliu care uneori poate face diferența între succes și eșec, într-o mediu puternic concurențial, așa cum este comerțul de produse.