Eficienta operatiunilor din depozitul Libris.ro a crescut cu 30%, cu sistemul WMS

0
231

Libris.ro a crescut eficienta in depozit cu aproximativ 30% de cand foloseste sistemul WMS de la Senior Software. Cu o suprafata de peste 5.000 mp si 45.000 de articole pe stoc, retailerul are cel mai mare depozit de carte din Romania dedicat unei librarii online.
Laura Teposu, Bussiness Development Director in cadrul Libris.ro, a evidentiat cateva din rezultatele observate in urma utilizarii sistemului de gestiune a depozitului:
“Pot spune ca, per ansamblu, implementarea WMS-ului a eficientizat activitatea in depozit cu aproximativ 30%. Dupa implementarea solutiei WMS s-au redus timpii de lucru pe toate operatiunile: picking, preluarea marfii, transferurile de stocuri. A crescut foarte mult acuratetea stocurilor. Daca inainte faceam un inventar in 2-3 zile, acum se poate face partial si dureaza cateva ore sa inventariem jumatate din depozit.
Una dintre cele mai mari bucurii a fost cresterea gradului de satisfactie a clientilor, masurat prin cresterea in cateva luni a MPS-ului (Profit Margin on Sale). Daca inainte aproximativ 10% din comenzi ajungeau la call center deoarece stocurile nu erau corecte, acum s-a redus foarte mult acest procent, fiind redusi si timpii de livrare. Anul acesta, numarul livrarilor Libris a crescut cu 35%, iar comenzile s-au onorat in timpii promisi pe site, cu aceeasi echipa in depozit.
De asemenea, inainte de implementare, un om in depozit se descurca dupa sase luni, avea nevoie de o memorie fantastica, orientare, organizare. Acum, in maxim 2-3 zile, un om se descurca in depozit.”
Asadar, printre cele mai importante rezultate obtinute de Libris.ro dupa utilizarea sistemului WMS de la Senior Software se numara: 
–         30% crestere a eficientei operatiunilor din depozit
–         35% crestere a numarului de livrari
–         Inventariere in doar cateva ore, fata de 2-3 zile cat dura inainte
–         Instruirea noilor angajati in doar 2-3 zile, fata de 6 luni cat dura inainte
–         Vizibilitate end-to-end in depozit
–         Reducerea seminificativa a erorilor umane
“Intr-o saptamana am fost perfect functionali”
Echipa Libris.ro a ales solutia oferita de Senior Software in urma unui studiu de piata, WMS fiind soft-ul care indeplinea toate cerintele tehnice din lista de criterii pentru selectie.
“Am fost in vizita la partenerii nostri de afaceri si am vazut cum functioneaza in realitate. Echipa Senior Software a fost alaturi de noi pe toata perioada implementarii, de la partea de analiza si pana la Golive. Deoarece implementarea a coincis cu mutarea in noul depozit, adaptarea a fost mai rapida decat ne-am asteptat. Intr-o saptamana am fost perfect functionali”, a completat Laura Teposu.
Solutia WMS a fost integrata cu succes cu alte doua softuri existente in companie, respectiv un sistem de tip ERP si o platforma E-commerce. Totodata, pentru un plus de beneficii, retailerul a completat sistemul WMS cu echipamente hardware marca Zebra puse la dispozitie prin platforma itDepot: cititor de coduri de bare, imprimanta termica, cartuse imprimanta si toner imprimanta.
Infiintata in 1991, Libris are o cifra de afaceri de peste 8 milioane de euro. In 10 ani de activitate, Libris.ro a devenit cea mai mare librarie online din Romania, iar in 2018 a deschis cel mai mare depozit de carte din tara.
Pentru mai multe detalii, puteti viziona Studiul de caz VIDEO!
 
Despre WMS
Solutia WMS este dezvoltata pe platforma Mantis, lider in domeniul furnizarii de sisteme informatice si consultanta pentru logistica din sud-estul Europei. Sistemul incorporeaza bune practici testate si validate de peste 600 de companii din intreaga lume. Solutia are o structura modulara, putand fi implementata treptat si personalizata dupa nevoile fiecarui business in parte. Flexibilitatea sistemului permite adaptarea acestuia cu usurinta la orice schimbare aparuta in dinamica volumului de activitate.
Despre Senior Software
Fondata in 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Compania a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.
Senior Software a pornit businessul cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din aproximativ 150 de angajati.