Sandalele – incaltaminte cu o istorie foarte bogata

0
216

Din toate tipurile de incaltaminte, sandalele se pot mandri cu cea mai bogata istorie. Putem spune chiar faptul ca sandalele au schimbat lumea, sau cel putin au fost prezente la foarte multe evenimente importante din istoria omenirii.
Despre aceste sandale dama ne-am propus sa discutam si noi in acest articol. Mai exact, ne propunem sa marcam cateva dintre evenimentele importante la care incaltamintea atat de apreciata astazi a fost prezenta.
Daca doresti sa afli mai multe despre sandalele fara de care zilele de vara ar fi mai dificile, atunci ai ajuns la locul potrivit!
Sandalele au aparut in urma cu 500.000 de ani
Ti-ai fi inchipui faptul ca sandalele au aparut cu mult timp inainte de multe alte lucruri care ne inconjoara? Ei bine, specialistii spun ca sandalele ar fi aparut in urma cu peste 500.000 ani, iar pe atunci aveau rolul de protectie a picioarelor impotriva pietrelor.
Principalul argument care sustine vechimea sandalelor este reprezentat de descoperirea in pesterile spaniole a unor desene care ilustrau oameni care ar fi fost incaltati cu un tip de sandale realizate din piei de animale.
In British Museum este expusa o pereche de sandale din anul 1.500 i.Hr.
Vechimea sandalelor este justificata si cu exemple fizice, concrete. De exemplu, in British Museum poate fi admirata o pereche de sandale care ar data din anul 1.500 i.Hr. Aceasta a fost realizata din papirus si ar fi fost purtata de catre preotii egipteni.
Tot in Egiptul Antic, persoanele care aveau ranguri inalte isi accesorizau sandalele cu pietre pretioase si scarabei. Mai mult decat atat, in mormantul lui Tutankhamon au fost descoperite sandale din lemn pe a caror talpa erau inscriptionate chipurile inamicilor sai. In mormintele egiptene au fost descoperite sandale realizate din aur, care cu siguranta nu excelau la capitolul confort.
Sandalele erau diferite de la un popor la altul, diferentele fiind evidente nu numai la partea de materiale folosite pentru confectionarea sandalelor. Si modul de a le purta era diferit de la un popor la altul. Ba chiar mai mult decat atat, grecii purtau diferite tipuri de sandale in functie de statutul social. Desigur ca diferenta era marcata in principal de calitate.
Gladiatorii au inventat o noua moda pentru sandale
In ultimii ani sandalele de tip gladiator au devenit foarte populare. Iar numele lor nu este doar o coincidenta. Sandalele gladiatorilor au fost gandite pentru a fi cat mai rezistente dar si sa le ofere cat mai multa flexibilitate, acestea fiind de asemenea si foarte confortabile.
Desi au fost considerabil imbunatatite, sandalele gladiator si-au pastrat in mare masura aspectul chiar si in zilele de astazi. Ba chiar se bucura in continuare de foarte multa apreciere datorita confortului pe care ni-l ofera precum si a libertatii de miscare de care beneficiem atunci cand le purtam.
Se spune ca sandalele de tip gladiator simbolizeaza curajul si puterea chiar si in vremurile actuale.
Sandalele lui Iisus – un tip de incaltaminte foarte apreciat
Sandalele lui Iisus erau foarte simple, insa comode si rezistente in acelasi timp. Acest tip de sandale se vinde chiar si zilele actuale in Ierusalim, fiind realizate din piele de bou. Odata cu trecerea timpului, majoritatea designerilor de incaltaminte au ales sa imbunatateasca acest tip de incaltaminte, cu toate ca aspectul lor nu a suferit schimbari foarte mari.
Pe cat de greu era candva sa confectionezi o pereche de sandale, pe atat de simplu a devenit astazi sa iti umpli garderoba cu cele mai chic perechi de sandale. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe Tocmania.ro iar mai apoi va mai trebui doar sa te decizi care sunt sandalele pe care ti le doresti.