Cele 4 reguli „de aur” pentru îngrijirea mâinilor. Tu le respecți pe toate?

0
259

1. Ritualul corect de spălare a mâinilor
Chiar dacă este recomandat să ne spălăm pe mâini des, spre a ține bacteriile la distanță, ideal ar fi să nu exagerăm, prin repetatea acestui obicei mai mult decât este necesar.
Într-adevăr, în multe cazuri, job-ul poate fi de așa natură încât să implice manipularea anumitor lucruri murdare sau posibilitatea de a contacta o serie de boli. Totuși, în încercarea de a menține mâinile curate, spălatul excesiv poate să determine uscarea pielii și sensibilizarea zonei cu pricina.
Recomandat ar fi să optezi pentru acele săpunuri delicate cu pielea, care să îi ofere acesteia nutrienții și vitaminele de care are nevoie. Spre exemplu, săpunurile vegane sunt cele mai avantajoase produse pe care le poți alege, întrucât nu conțin parabeni, conservanți, ci cuprind o gamă bogată de ingrediente naturale.
2. Manichiura – o necesitate periodică
Atunci când vine vorba despre aspectul sănătos al mâinilor, în mod cert trebuie să ne raportăm și la o manichiură îngrijită. Totuși, această experiență poate fi cu adevărat relaxantă și distractivă, mai ales dacă apelezi la serviciile unui profesionist în domeniu.
Cel mai important este să nu neglijăm cuticulele și să optăm pentru o lungime moderată a unghiilor. De asemenea, dacă domeniul în care îți desfășori activitatea profesională presupune respectarea anumitor reguli legate de ținută, respectiv de conduită, ideal ar fi să eviți ojele în nuanțe prea extravagante.
3. Mănușile de protecție – un strict necesar în bucătărie, grădinărit și nu numai!
Atunci când îți dorești ca mâinile tale să fie sănătoase, îți recomandăm să le acoperi ori de câte ori pielea acestora este expusă la cantități mari de apă sau la substanțe chimice (așa cum sunt cele pentru menținerea curățeniei). În majoritatea cazurilor, lipsa protecției poate conduce la apariția unor efecte neplăcute, precum sunt iritațiile, inflamațiile sau chiar descuamarea.
Totodată, mănușile sunt un ajutor de nădejde și în sezonul răcoros, întrucât temperaturile scăzute pot sensibiliza mâinile.
4. Crema de mâini: un aliat de nădejde împotriva deshidratării mâinilor!
Nu este deloc un secret faptul că temperaturile extreme sau trecerea de la un sezon la altul pot afecta într-o manieră negativă pielea mâinilor.
Astfel, pentru a evita neplăcerile de acest gen, indicat este să utilizezi o cremă de mâini intens hidratantă, care să asigure hrănirea și să redea elasticitatea pielii.
Spre exemplu, cremele de mâini ale brandului Tree Hut (brand de top în America) cuprind o serie de ingrediente naturale, care netezesc, hidratează și protejează pielea mâinilor. De asemenea, proprietățile antiinflamatorii ale acestora ajută la combaterea afecțiunilor nedorite ale pielii, asigurându-i în permanență o strălucire sănătoasă.
Produsele din gama Tree Hut se găsesc în România exclusiv în cadrul magazinului online www.charmbeauty.ro, magazin care vă surprinde cu o gamă diversificată de creme de mâini, dar și cu alte produse de îngrijire naturale, perfecte pentru sănătatea și relaxarea deplină a corpului.
          Tu respecți toate regulile de mai sus? Nu uita că sănătatea și îngrijirea mâinilor este un procedeu căruia trebuie să îi acorzi atenția cuvenită zi de zi. Pentru mai multe produse de îngrijire (atât pentru mâini, cât și pentru restul corpului), poți accesa www.charmbeauty.ro!