Recomandari de la Bmes.ro privind alegerea unui motor electric

0
321

Intrucat nu exista loc de compromis cand vine vorba despre o astfel de inlocuire, se cere o atentie sporita in momentul unei astfel de achizitii, a unui nou motor electric. Specialistii Braco ( Bmes.ro ) – firma specializata in distributia de motoarele electrice de toate tipurile – atrag atentia asupra importantei pe care o au criteriile dupa care dispozitivul potrivit este ales. Mai mult decat atat, cei interesati regasesc in randurile urmatoare cateva criterii enumerate, la care se pot raporta pentru a alege motorul electric potrivit.
Motorul electric potrivit si criterii de urmarit
Numai prin raportare la acesti parametri importanti se va putea realiza alegerea unui motor electric care sa se plieze pe caracteristicile aplicatiei si care sa asigure functionarea dorita, rezultand intr-un randament corespunzator.
Puterea pe care o are motorul
Neaparat trebuie ales un model care sa se potriveasca exact din punct de vedere al dimensiunii. In caz contrar, eficienta si functionarea vor avea de suferit si intreaga aplicatie in concluzie. De altfel, va fi mai crescut si consumul de energie, deci un alt dezavantaj.
Este de altfel inutil a utiliza un motor cu o putere deosebit de mare intr-o aplicatie ce nu necesita decat o valoare modica, ar fi o risipa. Calcularea necesarului de putere trebuie realizata inainte de a porni in cautarea modelului potrivit de motor. Numai astfel utilizatorul va beneficia de eficienta vizavi de consumul energetic.
Alimentarea si cum este realizata
Exista utilaje care presupun alimentarea motorului printr-o retea electrica. In  acest caz, trebuie sa se realizeze achizitia unui model potrivit, intrucat si tensiunea de alimentare trebuie sa fie una exacta pentru a asigura functionarea dorita. Cei interesati gasesc atat solutii vizand varianta monofazata, cat si cea a trifazata a motoarelor in portofoliul Bmes.ro.
Turatiile motorului
Nu este posibil a alege motorul potrivit decat poate printr-o intamplare foarte fericita daca nu se cunoaste numarul de turatii optim. Este inutil si practic nu poate functiona o banda transportatoare ce necesita un numar scazut de turatii atunci cand motorul asigura o capacitate crescuta a acestora. Acesta nepotrivire nu va ramane fara consecinte, neplacute de altfel.
Mediul de functionare a motorului electric
Conteaza acest aspect pentru ca un motor standard nu va functiona prea mult in conditii de praf, umezeala, in medii cu potential coroziv, spre exemplu. Nici acolo unde temperaturile sunt extreme sau exista fluctuatii constante ale acestora functionarea nu va fi una de durata, decat cand motorul vizeaza un nivel de protectie ridicat, fiind special conceput in acest sens. Numai astfel utilizatorul va obtine randamentul dorit.
Protectiile suplimentare constituie de asemenea un criteriu important de urmarit vizavi de o astfel de alegere. Numele brandului producator poate fi un indicator insemnat, la fel ca si costul pe care il presupune o astfel de achizitie.
Cei care doresc sa beneficieze de garantia calitatii gasesc solutii variate pe bmes.ro.