Procesul funerar – de avut in vedere in astfel de situatii

0
255

Instiintarea medicului este primul lucru de facut atunci cand se produce decesul. Este cel care il certifica, un astfel de document fiind obligatoriu pentru a putea continua procesul, respectiv certificatul de deces.
Pentru cei care trec pentru prima data printr-un astfel de eveniment traumatizant, dar si pentru cei care au nevoie de ajutor pentru ca totul sa se desfasoare fara probleme, Rarox vine cu o serie de raspunsuri, respectiv cu un ghid ajutator.
Se adreseaza celor care doresc sa apeleze la ajutor specializat, pentru a avea garantia ca totul decurge conform cu legile si cu nevoile de altfel.
Ce trebuie avut in vedere in cazul unui deces?
Cei aflati intr-o astfel de situatie trebuie sa stie ca obtinerea certificatului de deces presupune apelarea la medicul de familie, respectiv la unul de urgenta. Conteaza circumstantele in care s-a produs decesul. Spre exemplu, atunci cand se afla intr-o institutie spitaliceasca, aceasta are responsabilitatea de a inainta certificatul de deces. Ulterior abia poate fi eliberat trupul neinsufletit.
Trebuie implicate organele politiei in cazul in care decesul a rezultat in urma unei crime sau a unui accident, acestea determinand apoi cursul evenimentelor. Daca cel decedat avea domiciliul separat de al rudei ce se ocupa de inmormantare, aceasta trebuie sa raporteze autoritatilor decesul.
In ceea ce priveste procesul funerar ce urmeaza, etapele pana dupa cele 3 zile de priveghere vizeaza imbalsamarea, toaletarea si pregatirea trupului neinsufletit. Familia trebuie sa se ocupe si de alte aspecte in timpul acestor 3 zile. Va stabili detaliile legate de cum va decurge procesul funerar, despre obiceiurile pe care se vor plia, in functie de cultul din care cel decedat facea parte.
In cazul funerariilor ortodoxe, solutia este reprezintata de inhumarea trupului. Preotul este instiintat legat de eveniment pentru a realiza citirea stalpilor in zilele de priveghere, precum si pentru oficierea ceremoniei din ultima zi. Specialistii Rarox isi pun la dispozitie serviciile prin care ofera si organizarea ceremoniei, respectiv a celorlalti pasi pe care ii presupune inmormantarea. Acestia se asigura ca defunctul va avea parte de o inmormantare care respecta riturile legate de biserica, insufletite fiind de traditie. Ramane valabila legea conform careia cei care si-au luat propria viata nu pot avea parte de serviciu religios. De altfel nu sunt variante valabile nici donarea sau incinerarea corpului.
Cu toate acestea, in cazurile altor culte religioase, serviciile de incinerare sunt disponibile, iar Rarox le pune la dispozitia celor care opteaza pentru acest tip de funerare. Mai multe informatii insa despre ce presupune incinerarea si care sunt pasii de urmarit sunt puse la dispozitia celor interesati de specialisti pe site-ul funerarenonstop-bucuresti.ro .
Pentru pachete funerare complete si servicii suplimentare, cei in nevoie pot solicita ajutorul echipei Rarox, care este mereu la dispozitie, indiferent de ora din zi sau din noapte.