Pompe pentru caldura – solutii profesionale de la EcoDrillForaje.ro

0
281

Pompele de caldura sunt la tot mai mare cautare pentru faptul ca promoveaza utilizarea energiei provenita din sol, respectiv din ape subterane, intr-un mod inteligent. Acestea reusesc sa ofere utilizatorilor confort interior sporit, alaturi de o inalta calitate a vietii, ce constituie si o maniera de manifestare a respectului pentru mediul inconjurator.
In intampinarea celor care manifesta interes fata de astfel de pompe de caldura vin specialistii EcoDrill, cu solutii profesionale si sfaturi privind utilizarea lor. De altfel, cei interesati gasesc si in randurile urmatoare cateva informatii cu privire la acestea, la principiul de functionare si la alte aspecte de interes.
 Pompa de caldura si principiul de functionare
Se are in vedere extragerea caldurii din sol (ori din apa, daca avem cantitatea necesara pompei, ori direct din sol prin montarea de sonde geotermale prin care va circula un agent termic special ce va extrage caldura si o va transporta in pompa de caldura) ce provine fie dintr-un foraj, fie din lichidul termic ce este continut de furtune colectoare si apoi in foraje. Respectivul lichid trece printr-un schimbator de caldura, care prezinta o temperatura cuprinsa intre 12 si 14 grade, aceasta fiind valorea sa la extragerea din foraj. Mai departe apa sau agentul termic din sonde intra in contact cu freonul, parte a pompei de caldura, care devine din lichid sub stare gazoasa.
Exista mai multe tipuri de pompe de caldura pentru care pot opta cei interesati prin intermediul EcoDrillForaje.ro .
Spre exemplu, principiul de functionare a pompei tip apa-apa se refera la extragerea apei din panza freatica ce prezinta temperatura intre 12 – 14 grade, constant.
Trebuie sa existe cel putin 2 foraje pentru a putea capta energia continuta de panza freatica. Unul va realiza extractia specifica, iar al doilea va realiza deversarea apei din pompa speciala.
Specialistii EcoDrill impartasesc din experienta lor in domeniu, facand mentiunea ca problemele legate de deversare apar acolo unde exista un nivel ridicat al panzei freatice. Este un caz in care recomandarea se refera la un numar mai mare de forare, respectiv de o adancime mica, astfel ca apa utilizata de pompa de caldura sa se poata deversa corespunzator. De preferat este a mentine un debit constant pe intreaga perioada a anului.
 Pentru colectarea eficienta a caldurii, specialistii recomanda pompa de caldura tip sol-apa, considerand-o cea mai eficienta in acest scop.
Pentru a determina costurile forajelor necesare in acest sens, expertii EcoDrill se raporteaza la o serie de parametri: zona, tipul sistemului de colectare utilizare, adancimea forajelor si numarul acestora, diametrul pe care il prezinta colectoarele si alte astfel de aspecte. In cazul lucrarilor pe care le realizeaza echipa aceasta, costurile pachetelor pe care le ofera  vizeaza executia lucrarii de forare, alaturi de sondele geotermale propriu zise, introducerea lor in locul destinat, sudurile electrofuzibile, cimentare, alaturi de testele finale pentru a determina presiunea. Cei interesati gasesc mai multe informatii in acest sens pe site-ul ecodrillforaje.ro.