Pepiniera Moara face recomandari pentru intretinerea plantatiei de afin

0
388

Dupa incheierea plantarii ingrijirea culturii este ceea ce determina profitabilitatea. Incepand cu perioada de primavara, se vor lua masuri de completare a arbustilor care au suferit din cauza inghetului, plantati in toamna. Urmeaza ingrijirea, fertilizarea, irigarea corespunzatoare si constanta, aspecte pentru care Pepiniera Moara este inca o data o recomadare – in cadrul paginii oficiale, magazinul online pune la dispozitie si produsele necesare pentru ingrijirea culturilor.
In mod special cand vine vorba de afin este necesara umiditate suficienta a solului, evitand stresul hidric, intrucat afinul este sensibil. Sistemul sau radicular explica si sensibilitatea afinului – este repartizat la suprafata. Asadar afinul trebuie ferit de imburuienare si intelenirea solului.
La plantatiile tinere, cultura va fi intercalata cu specii prasitoare de talie mica. De asemenea, se poate opta pentru un teren bine lucrat, pentru a oferi conditiile optime pentru afin . La plantatia matura insa solul dintre randurile de afin se vor inierba pentru ca astfel se evita eroziunea, iar pe randul de afin se recurge la mulcire.
La capitolul fertilizare este foarte important de tinut cont ca afinul creste mai greu. Pana la intrarea pe rod vor fi necesare masuri precum aplicarea de ingrasamant cu azot, ingrasamant natural, mineral de asemenea. In functie de pH-ul solului, acolo unde valoarea este mai mare de 5,5 se va aplica azot sub forma amoniacala.
Intretinerea tufelor
Se va aplica scurtarea pana la 3-4 muguri inca din primul an de plantare a afinului. Ulterior, taierea va tine cont de scurtarea pana la jumatate a tufelor. Aceeasi masura va fi luata si in viitorii 2-3 ani, tinand cont de cum se dispune productia de fructe si de necesitatea ca intreaga coroana sa fie luminata.
Taierea de regenerare se aplica atunci cand exista un declin productiv sau cand este evident ca exista parti uscate. Concomitent cu aceasta masura de taiere, se aplica si necesitatea de fertilizare organica.
Oferte de la PepinieraMoara.ro
In catalogul de oferte de la Pepiniera Moara se regasesc diverse tipuri de afini, soiuri precum Duke, Toro, Earlyblue printre altele. Alegerea facuta vine ca urmare a unor aspecte bine definite, de la perioada de coacere la ce impuneri are fiecare soi, caracteristici ale productiei.
Pentru alegeri optime este nevoie de consiliere. Aparte de faptul ca este un material saditor de calitate, cu certificate ce ii atesta acest statut, cultura de afin are nevoie de ingrijire si intretinere. Echipa Pepiniera Moara este bine pregatita, cu specialisti in horticultura gata sa ajute pe cei interesati. Experienta si profesionalismul isi spun cuvantul, astfel ca cei care au in plan sporirea productiei afinului sau pun bazele unei culturi de acest gen regasesc aici sprijinul necesar.
Cultura de afin este profitabila in masura in care exista toti factorii care contribuie in acest sens: soi bun, sol si arbusti bine intretinuti. Detalii despre afin si soiurile profitabile se regasesc in cadrul paginii pepinieramoara.ro .