Mulgatoarele de vaci si criterii privind alegerile inspirate ale acestora

0
224

Este vorba in primul rand despre resursele de timp pe care acestia le vor salva, cu atat mai insemnate cu cat este vorba despre un efectiv mare de vaci. Sunt o recomandare si o propunere mulgatoarele de vaci si din partea specialistilor SuperFarmLand. In cadrul magazinului online al acestui reper privind achizitia de articole pentru ferme si crescatorii diverse se regasec optiuni in complexe privind astfel de echipamente.
Motivele pentru care se cade a dota ferma cu mulgatoare vaci sunt numeroase. Iata cateva dintre cele care vor face diferenta in ceea ce priveste productivitatea fermierilor:
-mai putin efort in procesul de mulgere;
-un proces mult mai adecvat din punct de vedere igienic;
-productivitate de lapte sporita;
-riscuri scazute privind contaminarea laptelui.
Criterii privind alegerea unor mulgatoare potrivite
Numai avand in vedere o serie de aspecte si caracteristici ale mulgatoarelor, rezultatele vor fi intocmai cu asteptarile. Iata cateva dintre detaliile care vor face diferenta vizavi de eficienta.
Numarul posturilor poate fi de unul sau doua. In acest sens, fiecare trebuie sa tina cont de numarul vacilor pe care le adaposteste ferma. Mulgatoarea cu un post poate completa procesul de mulgere pentru 8 vaci, durata estimata fiind de o ora. Un astfel de model este o optiune pentru fermele mici, de pana la 20 de bovine.
Cand numarul lor este insa mai mare, eficienta va fi una cu 2 posturi. In principiu, acestea ofera performante mai sporite. Este vorba despre eficientizarea timpului si despre efectuarea mulgerii in masuri de maxima igiena, iar echipamentul este special conceput in acest sens.
Atentia va fi de asemenea indreptata asupra motorului pe care il are in dotare mulgatoarea, precum si a pompei de vacuum. O putere adecvata a motorului va asigura o functionare optima a sistemului, creand forta de suctiune necesara pentru a obtine laptele. Recomandarea din parte specialistilor SuperFarmLand este de a alege aparate de muls cu motoare ce au alimentare intre 220 si 230 V, respectiv o putere  intre 0.75 si 1 CP.
Cat despre pompa de vacuum, aceasta va influenta in mod direct calitatea laptelui extras. Totodata este un factor de influenta asupra timpului pe care il presupune procesul de muls. Propunerea expertilor vizeaza modelele cu pompa de vacuum tip uscat, care emit pulsatii pneumatice intrucat acestea favorizeaza obtinerea unei cantitati generoase de lapte – si de 180 l/min.
Nu in ultimul rand, este important a alege mulgatoare de vaci cu o capacitate optima pentru laptele care va fi colectat. Capacitatea bidoanelor trebuie asadar aleasa prin raportare la necesitatile fiecarei ferme.
Capacitatea standard este de 30, respectiv 40 litri. In principiu, la un singur proces de muls acestea sunt umplute. Inainte de a realiza o achizitie in acest sens, specialistii atrag atentia asupra clemelor de prindere, necesar a exista in dotare. Sunt cele responsabile de fixarea optima a capacului, favorizand astfel transportul fara efort si grija.
Desigur, costurile ar putea influenta alegerea fermierilor. Atat timp cat se vor raporta la calitate insa, iar randamentul va fi optim, un pret moderat va fi usor de acceptat. Mai multe informatii despre mulgatoare vaci si solutii la indemana gasesc cei interesati pe superfarmland.com .