Extinderea performantelor statiei CB in raport cu legea

0
310

Un astfel de echipament se regaseste in dotarea celor mai multe autocamioane, ceea ce este de inteles. Nu toti sunt insa multumiti pe deplin de performantele pe care le atinge statia CB din dotare, motiv pentru care creste interesul utilizatorilor vizavi de solutiile de extindere a performantelor specifice acestor statii.
Desigur, cai sunt nenumarate poate de a face asta, insa interesul este ca solutiile la care se recurge sa tina cont si de legi, de cele ce acestea le impun. In intampinarea celor ce manifesta interes vizavi de acest subiect vin specialistii siteului Pieseautocamioane.ro , cu cateva precizariin acest sens.
Extinderea performantelor statiei CB legal
Orice model de stati vandut pe piata si certificat, este limitat prin lege la o putere, aceasta neputand sa depaseasca valoarea de 4 Watt. Este impusa de ANCOM – Autoritatea Nationala pentru Administrarea si reglementarea in Comunicatii. Cu toate acestea, multi sunt cei care cauta solutii prin care sa creasca puterea de emisie a statiei radio din dotare.  Unii recurg la modificarea parametrilor fizici ai acestora, altii opteaza pentru asocierea unui dispozitiv suplimentar – amplificatorul de putere. Sigur este un lucru si anume ca niciuna dintre aceste variante nu este permisa de lege. Mai mult decat atat, exista si amenzi in acest sens, motiv pentru care nimeni nu se supune unui astfel de risc fara consecinte.
Sunt insa si alte aspecte care pot favoriza o crestere multumitoare a ariei pe care o acopera statia folosita. Este valabil atat in situatia statiilor CB cu functie de baza, cat si a celor montate pe autoturisme.
Dintre elementele cu rolul crucial in acest sens, specialistii Pieseautocamioane.ro amintesc despre tipul de antena din dotare, alaturi de modul in care sistemul este instalat. In aceasta privinta legea este mai permisiva intrucat este vorba despre imbunatatiri ce se aduc sistemului.
Cateva aspecte sunt esentiale de acoperit pentru a obtine rezultatele dorite. Astfel, un semnal mai bun il poti obtine daca se are in vedere montarea antenei intr-o pozitie inalta. De obicei este vorba despre plafonul autoturismului. Ideea este de a asigura acsteia un plan maxim de masa.
De altfel, o solutie o poate reprezenta antena semifazata. Nu este prea folosita in Europa. Acestea trebuie sa fie mari pentru a fi eficiente. De altfel, trebuie stiut ca prezinta o calibrare diferita de cea a antenelor obisnuite, mai exact cu ajutorul unui cablu de 75 Ohmi.
Intotdeauna trebuie urmarita performanta antenei pentru a asigura un semnal cat mai bun pentru statie. Este important ca utilizatorii sa se orienteze nu doar dupa design, ci si prin raportare la performantele aduse.
Solutii privind statiile CB gasesc cei interesati in cadrul site-ului mentionat, la costuri rezonabile, in modele variate.