Cum sa alegi un pat dormitor perfect? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta

0
483

Astfel, e clar ca nu poti risca sa ai un pat dormitor de proasta calitate. Avand o saltea de proasta calitate, poti risca sa ai intinderi musculare, sa nu te odihnesti cum trebuie si sa nu incepi o zi noua cu zambetul pe buze.
Astfel, mai bine alege din start un pat dormitor perfect pentru nevoile tale.Alege un pat dormitor tinand cont de urmatoarele aspecte
1. Viziteaza magazinele
Chiar daca tindem sa ne cumparam absolut orice din mediul online in zilele acestea, ar fi recomandat ca patul sa fie vazut inainte de a fi achizitionat, nu doar de dragul de a vedea un pat dormitor, ci pentru a-l putea incerca. Poate fi cel mai frumos pat pe care l-ai vazut vreodata dar sa nu fie absolut deloc confortabil. Din acest motiv, cu siguranta decizia ta de cumparare se va schimba imediat. In plus, va trebui sa vezi exact stilul fiecarui pat, sa vezi daca se potriveste cu designul dormitorului tau si ce culoare are in realitate. Chiar daca exista norme de calitate ale paturilor, nu inseamna ca exista un pat universal care sa fie confortabil pentru toata lumea. Astfel, va trebui sa gasesti propriul pat dormitor care e perfect pentru tine.
2. Marimea conteaza
Inainte de a porni la drum pentru cumpararea unui pat dormitor, nu uita sa faci masuratorile. Degeaba alegi patul viselor tale daca acesta nu incape in spatiul din dormitor. Mai ales daca vrei sa treci de la un pat mai micut la unul mai incapator, va fi neaparat nevoie sa stii exact ce dimensiuni incap in camera. De asemenea, in cazul in care camera nu e extrem de spatioasa, poti opta mereu pentru idei creative si practice, cum ar fi spatiu de depozitare sub un pat dormitor. Astfel, vei putea sa mai iei din spatiul ocupat din dulapuri si sa folosesti fiecare loc la maxim.
3. Nu achizitiona niciodata cel mai mic pat
Chiar daca locuiesti singur, nu lua niciodata cel mai mic pat dormitor. Nu stii niciodata cand va trebui sa cazezi vreo ruda la tine sau cand vor sta colegii peste noapte. Si nu e vorba doar de colegi sau prieteni. Alegi un pat dormitor in care sa poti sta comod, in care sa ai cat mai mult spatiu.
4. Nu uita nici de design
Dupa cum am spus, un pat dormitor trebuie sa fie, inainte de orice, confortabil. Insa, asta nu inseamna ca nu trebuie sa se potriveasca din punct de vedere al designului in dormitorul tau. In cazul in care ai deja un set de mobilier negru, nu vei alege un pat roz. Exista o varietate de materiale folosite pentru pat dormitor din care poti alege, astfel incat sa se pastreze armonia din camera.
5. Uita-te la eticheta
Din pacate, la aceasta categorie pretul chiar conteaza. Alegand cea mai ieftina varianta de pat dormitor de pe piata nu faci un bine sanatatii tale ci doar buzunarului. Calitatea saltelei creste o data cu preturile. Nu inseamna ca trebuie sa investesti o caruta de bani, insa spatele tau iti va fi recunoscator in viitor pentru o saltea calitativa.Acestea fiind spuse, ramane la alegerea ta cum va arata patul ideal pentru tine. Poti rasfoi chiar acum catalogul celor de aici  si mai apoi sa tragi o fuga si in magazine. Alege calitatea inainte de orice, pentru sanatatea ta.