Se remarca in acest domeniu indeosebi cei care presteaza servicii inalt calitative, ce si-au creat un renume vizavi de executia de foraje. Cu siguranta ca un reper pentru publicul larg il reprezinta EcoDrillForaje.ro, o echipa cu experienta pe piata de profil. Iese in evidenta nu doar prin profesionalismul si seriozitatea cu care efectueaza lucrarile la care se angajeaza, dar si pentru rabdarea si bunavointa cu care ofera celor interesati informatiile de care au nevoie pentru a lua o decizie cu privire la o astfel de lucrare.
Ce aspecte trebuie avute in vedere cu privire la foraje?
Iata care sunt principalele aspecte legat de care fiecare trebuie sa se pregateasca atunci cand doreste sa solicite executarea unei lucrari de foraje, potrivit specialistilor EcoDrill.
Debitul necesar
Inainte de toate, acesta este aspectul principal de stabilit. Fiecare spatiu vine cu nevoile sale. Nu se poate compara necesarul pentru o casa unifamiliala cu cel cel pentru o ferma, de exemplu. Sunt detalii care conteaza atunci cand se realilzeaza un foraj. Trebuie tinut cont si de faptul ca apa nu este disponibila la orice adancime. Identificarea zonelor ce prezinta straturi acvifere bogate si calitative este necesara. Spre exemplu, trebuie stiut faptul ca primul acvifer, cel freatic nu este potrivit nicidecum pentru consum. Recomandarea specialistilor Ecodrillforaje.ro vizeaza forajele cu adancimi de peste 50m.
Adancimea de forare
Este necesara raportarea la aceasta intrucat dicteaza puterea necesara in instalatia de foraj. Tot dupa aceasta se fac si comenzile de filtre, materiale, precum si celelalte necesare. In functie de locatie, acviferele de adancime se pot gasi mai greu sau mai facil.
Ideal este a solicita un studiu hidrogeologic, precum si celelalte informatii de natura geologica din zona cu pricina, pentru a cunoaste caracteristicile solului, printre altele. O echipa de specialisti precum EcoDrill poate furniza celor interesati astfel de servicii, alaturi de cele ale lucrarii proprii zise. Acestia vor realiza o documentare minutioasa si adecvata privind acviferele din zona, totul inainte de a demara lucrarea.
Diametru de tubare
Avand in vizor adancimea de forare, precum si debitul solicitat, respectiv estimat, urmeaza stabilirea unui diametru de tubare, prin raportare la diametrul pompei submersibile utilizate in dotarea forajului.
Intotdeauna aceste decizii trebuie luate in mod responsabil, fara a risca nici un compromis. Spre exemplu, tuburile cu diametre gigantice nu vor fi nicidecum o varianta in cazul forajelor casnice, iar echipa de specialisti ar trebui sa atraga atentia beneficiarilor in acest sens. Cele cu diametre de 200 mm spre exemplu sunt potrivite acolo unde straturile acvifere sunt deosebit de puternice.
Fiecare trebuie sa acorde o atentie sporita parametrilor mai sus mentionati, insa si la ceilalti factori ce vor influenta rezultatele, respectiv lucrarea de forare executata. Cei interesati pot beneficia de expertiza si profesionalismul echipei Eco Drill, ale carei servicii pot fi vizualizate pe site-ul oficial www.ecodrillforaje.ro.