TIME TO BLOOM, expoziție colectivă la Galeria de Artă Senso București

0
294

Veți putea admira lucrări ale unora dintre cei mai importanți artiști care au expus și în trecut la Galeria de Artă Senso: Dan Băncilă, Dumitru Radu, Mihai Țopescu, Daniela Făiniș, Raluca Buzura, Alina Băncilă și Maria Filipescu. Evenimentul, susținut de Fildas Art şi Catena, prin Programul Catena pentru Artă, va fi prezentat de Doina Păuleanu, doctor în Istoria Artei, critic de artă și director al Muzeului de Artă Constanța.
„Cu noul sediu situat într-o zonă de maxim interes şi vizibilitate urbană, pe care dorește să le diversifice prin oferta sa culturală, Galeria de Artă Senso este un spaţiu privat destinat prezentării, experimentului, confruntării, discursului teoretic, stimulării şi promovării artei contemporane. În spaţiile reorganizate pentru a alcătui un ambient modern și atractiv, Fundația Fildas Art își propune, prin Programul Catena pentru Artă, stimularea calității, creativității, originalității, noutății, relevanţei estetice; vor fi expuse și oferite spre achiziționare lucrări ale artiștilor consacrați, dar și ale celor tineri, indiferent de domeniul artelor vizuale în care activează; reprezentanții galeriei vor fi implicați, ca și până acum, în afirmarea artei recente și vor încerca să contribuie la impunerea valorilor, la stimularea colecţionismului, la sporirea dinamismului pieţei de artă din capitală”, a spus criticul de artă Doina Păuleanu.
Acesta este primul eveniment al anului ce marchează inaugurarea noului sediu al Galeriei de Artă Senso, după ce, anul trecut, în spațiul din bulevardul Unirii au fost găzduite expoziția „Bijuterie contemporană”, expoziţiile personale de pictură „Pictograme II” – Dan Constantinescu și de sculptură „Căutătorii de lumină” –  Ion  Iancuț, „Creaturi acvatice” – Ileana Dana Marinescu, „De Rerum Natura” – Daniela Făiniș, lansarea albumului Tonitza, ediţia a doua, semnat de dr. Doina Păuleanu. Tot Galeria Senso București a prezentat la Five Plus Art Gallery Viena, Austria, expoziţia personală #fast food a Anei Ştefania Andronic (BUZU).
Vă așteptăm la noul sediu al Galeriei Senso, din Calea Victoriei nr. 12C, care va fi inaugurat marți, 5 martie 2019, orele 18:00. Expoziția va rămâne deschisă în perioada 5 martie-5 aprilie 2019. Puteți vizita Galeria Senso de luni pana duminică, de la 12:00 la 20:00.
 „Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru Artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2019, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor” – Galeria de Artă Senso, București.