Unde sa ne instalam aerul conditionat ?

0
54

Cand ne dorim sa ne instalam un aer conditionat trebuie in primul rand sa ne axam pe o firma care executa montaj aer conditionat in zona noastra si care sa fie cat mai profi pe acest domeniu.

Al doilea lucru de luat in calcul este sa masuram camera sau spatiul pe care dorim sa il climatizam astfel incat sa stim ce capacitate de racire este potrivita pentru noi.

Dupa ce avem aceste date, intram pe internet sa alegem aparatul de aer conditionat in functie de buget sau in functie de cate lucruri ne dorim sa faca acesta.  De exemplu :  sa fie smart, sa se conecteze la wi-fi, sa putem sa il pornim si sa il oprim de la distanta, sa aiba cat mai multe filtre de ionizare sau antibacteriene, sa ne placa design-ul unitatii de interior, sa nu fie un aparat foarte zgomotos atunci cand functioneaza pe cald sau pe rece  si lista poate continua.

Mai exista si varianta de a merge fizic in magazinele de specialitate dar mai nou cu aceasta pandemie, marea majoritate a magazinelor ne invita sa facem comanda online.

Dupa ce ne-am hotarat ce tip si ce marca de aparat sa cumparam, trebuie sa gasim pozitia ideala de instalare a unitatii de interior astfel incat aceasta sa nu ventileze  aerul spre directia noastra atunci cand functioneaza sau sa nu fie montata pe mijlocul peretelui si sa arate inestetic.

Apoi ne orientam sa gasim pozitia perfecta a unitatii de exterior astfel incat unde o vom monta aceasta sa nu vibreze daca este asezata pe balustrada sau pe un perete foarte subtire.

Trebuie sa avem grija ca aceasta sa fie foarte bine ancorata pe un perete robust si sa nu stam cu teama ca exista riscul de cadere. Un lucru important este acela ca aerul conditionat cand va functiona , va elimina apa prin zona unitatii de exterior, acest lucru trebuie sa il luam in considerare si sa nu deranjam vecini de mai jos cu eliminarea condensului sau daca sub aparatul nostru exista intrare in bloc, intrare la un spatiu comercial sau o alee pietonala.

Daca exista va trebui sa orientam scurgerea catre exteriorul acestui perimetru. Daca nu este posibil acest lucru, mai exista si variant de a prelungi furtunul de condens pana jos la parter sau se va monta  un traseu special de drenaj a condensului din teava ppr bine ancorata pe peretele cladiri.