Testul de efort si ce presupune acesta

0
235

Testul de efort este recomandat sa  fie realizat in cadrul unei clinici specializate in cardiologie Suceava. Cei interesati, pot efectua un test de efort la Alma Clinic, atat in Suceava, cat si in Falticeni. Cabinetul de cardiologie este utilat cu aparatura performanta pentru a oferi pacientilor un diagnostic corect.
In ceea ce priveste efectuarea testului de efort, clinica dispune de ECG cu modul de test de efort tip CARDIAX, dotat cu microprocesor ce are la baza o tehnologie avansata pentru testari cardiace de mare acuratete.
Ce presupune testul de efort?
Specialistul va pregati pacientul corespunzator inainte de a realiza propriu zis testul de efort. Acesta este cunoscut pentru eficienta sa in depistarea bolilor cardiace ascunse. Nu toti prezinta simptome tipice ale bolii coronariane, insa exista numerosi factori de risc ce o favorizeaza: colesterolul, diabetul, hipertensiunea arteriala, fumatul, factorii de stres. Totodata se recomanda investigatii si in cazul in care exista antecedente familiale.
Bine tolerat de pacienti, testul este usor de efectuat. Medicul specialist instruieste pacientul sa nu manance cu 3 ore inainte de testare, respectiv sa nu consume alcool, cafeina sau sa fumeze. Atat la nivelul membrelor, cat si pe fata anterioara a toracelui vor fi montati zece electrolizi. Pe brat se monteaza manseta ce va masura tensiunea arteriala periodic. Pentru un interval de timp ce depinde de dispozitivul intrebuintat, pacientul trebuie sa pedaleze pe o bicicleta, crescandu-i-se treptat dificultatea de pedalare. Ulterior, ritmul este redus in vederea surprinderii acelor modificari ce apar post-efort. Testul este esential in vederea diagnosticarii bolii cardiace ischemice.
Un astfel de test are menirea de a afla daca una ori mai multe artere coronariene responsabile cu alimentarea inimii prezinta continut de placi de grasimi ce blocheaza in procent de 70% sau mai mult un vas de sange.
Atunci  cand rezultatul testului nu se incadreaza in valorile normale, poate indica o afectiune coronariana semnificativa.
Cand rezultatul este normal, asta inseamna ca nu exista o obstructie semnificativa a arterelor. Cu toate acestea, nu este exclus riscul de atac de cord.
Insa de interpretarea rezultatelor si de stabilirea diagnosticului, respectiv a unui tratatement se va ocupa medicul cardiolog. Cei care doresc un consult de specialitate esfectuat in cadrul Alma Clinic, se pot programa apeland unul dintre numerele de telefon:
0374-825-7000752-701-700