Terasa sau livingul exterior – idei si sfaturi in alegerea mobilierului

0
239

In momentul in care luam aceasta decizie de a ne amenaja o terasa, exista pasi de urmat si de vizat exact ca in cazul amenajarilor interioare. Avand in vedre ca este un spatiu amenajat in exterior cu atat mai mult trebuie sa ne orientam atentia asupra detaliilor calitative.
In sezonul rece, sufrageria ne este prietenoasa si confortabila, asa cum pe timpul verii terasele inlocuiesc cu succes aceste aspecte. Mobilierul dintr-un spatiu poate reprezenta nota definitorie in ceea ce priveste relaxarea.
La fel ca pentru orice amenajare este recomandat sa ne orientam atentia catre un magazin specializat in articole de mobilier in prima instanta, deoarece acestea sunt utilizate frecvent, prin urmare se pot deteriora mai repede. Un punct de reper in acest sens poate fi regasit in magazinul Secan .
Printre primele articole de mobilier ce pot fi alese sunt piesele pe care ne relaxam. Sub acest aspect putem sa avem in vedere acele scaune Horeca pentru exterior ce se regasesc si in magazinul specificat mai sus.
Tipuri de scaune pentru exterior – sugestii si idei
Inainte de orice, sfatul designerilor, dar si al specialistilor in mobilier este sa calculam spatiul de care dispunem. Tendintele moderne merg la ora actuala pe aspectul minimalist care ofera senzatia de spatiu, dar in acelasi timp pe ideea de functionalitate.
Pe langa design, scaunele pe care ne asezam ar trebui sa ne fie confortabile in functie de metodele proprii de relaxare, intr-un final acesta este scopul principal al lor. Cu alte cuvinte forma sezutului ar trebui sa permita ridicarea usoara, dar si posibilitatea de a sta cu spatele lipit de spatar. In acest sens, multi clienti se orienteaza catre scaune Horeca pentru exterior din gama Haway, model disponibil pe secan.ro.
Acestea au brate pe structura de dural, iar impletitura este confectionata din rattan sintetic. Aceste aspecte influenteaza o alta caracteristica ce ne sfatuiesc specialistii sa o vizam si anume rezistenta la intemperii si la conditiile meteo imprevizibile a materialului.
Spatiu se poate redimensiona si in functie de modelul scaunelor, de aceea pentru alte activitati pe care le dorim pentru livingul exterior sunt recomandate scaune Horeca exterioare ce se pliaza sau se demonteaza.
Un exemplu de astfel de articol functional de mobilier poate fi scaunul pentru terasa Aria, fabricat din polipropilena turnata – ofera rezistanta impotriva umiditatii si este cu insertie de fibra de sticla. Mai mult decat atat este demontabil.
Pentru persoanele ce prefera lemnul si au decorat intreaga terasa intr-un stil rustic, cei de la Secan dispun de scaunul pliabil Gambrinus, cu o structura din fier, iar sezutul si spatarul confectionat din sipci de lemn de salcam.
Orientarea poate sa mai acopere si aspecte ce constau in activitatile majoritare pe care ni le propunem si pe care le asteptam de la asa zisul living exterior, dar si spre designul cromatic ce ne induce starea de relaxare. In functie de preferinte, mai multe detalii se pot regasi pe site-ul oficial al celor de la Secan http:// www.secan.ro /.