Terapia cu Oxigen in Camera Hiperbara

0
462

Ce este terapia cu oxigen in camera hiperbara?
Oxigenoterapia in camera hiperbara este remediul natural, noninvaziv si chiar relaxant care te pune pe picioare!
Este o forma alopata de tratament care implica respirarea de oxigen pur intr-o camera sau capsula presurizata. Camera hiperbara este un dispozitiv medical creat special pentru vindecarea corpului.
Pacientul este asezat in aceasta camera inchisa ermetic unde este furnizat oxigen pur la o presiune de 3 mai mare decat presiunea atmosferica obisnuita. Acest proces stimuleaza capacitatea organismului de a se vindeca si de a se recupera in mod accelerat, prin cresterea nivelului de oxigen din sange. In urma terapiei organismul devine hiperoxigenat.
Odata ajuns in sange, oxigenul este purtat prin tot organismul. Astfel, terapia cu Oxigen Hiperbaric faciliteaza lupta contra bacteriilor si stimuleaza eliberarea de factori de crestere si celule stem, ajutand organismul sa se vindece mai repede.
Pentru a functiona corect toate tesuturile au nevoie de oxigen. Atunci cand un tesut este lezat ii este necesara o cantitate si mai mare de oxigen pentru a se regenera. Prin oxigenoterapie creste nivelul de oxigen din sange si restaureaza buna functionare a tesuturilor, ajutand corpul sa lupte contra infectiilor.
Care sunt beneficiile oxigenoterapiei in camera hiperbara?
Terapia cu oxigen hiperbaric ofera o sfera larga de beneficii. Efectele sunt remarcabile la nivel de estetica faciala si corporala, mentinand sanatatea si tineretea. Este terapia ideala pentru reintinerire din interior. Amelioreaza ridurile, acneea (chiar si cea furunculoasa), cicatricele si trateaza eficient aspectul de coaja de portocala.  Ajuta pacientii cu alergii, hepatita cronica sau acuta, ulcere varicoase si, recent, si-a dovedit eficienta si in cazul bolilor autoimune.
Specialistii recomanda oxigenoterapia pentru tratarea leziunilor postchirurgicale, oboseala cronica, artrite, artroze, leziuni musculare si leziuni ale tendoanelor sau ligamentelor, intinderi musculare si fracturi osoase.
Oxigenoterapia este utilizata cu success mai ales in cazul sportivilor de performanta care sufera accidentari, intrucat:
– faciliteaza difuzia de oxigen catre tesuturile slab vascularizate sau lezate- accelereaza procesul de vindecare prin stimularea productiei de celule stem- sustine oxigenarea celulara si creste productia de elastina, incetinind astfel procesul de imbatranire- creste considerabil imunitatea organismului si il ajuta sa lupte contra infectiilor produse de virusi si bacterii- accelereaza procesul de vindecare in cazul fracturilor si afectiunilor aparatului osteoarticular- ofera rezultate spectaculoase in cazul recuperarii sportive, creste productia de colagen si vindeca mai rapid contuziile si leziunile- are efect antiaging- accelereaza vindecarea ranilor si cicatricilor, reducand inflamatia si stimuland regenerarea celulelor
Recent, terapia cu oxigen hiperbaric si-a dovedit eficienta si in ameliorarea simptomelor bolilor degenerative, contribuind la regenerarea tesuturilor si formarea de noi vase de sange. Este utilizata de unii medici chiar si in tratarea bolii Parkinson si a bolii Alzheimer.
La nivelul starii generale de sanatate, oxigenoterapia creste nivelul de energie si diminueaza starile de oboseala si apatie, reduce stresul si anxietatea si sprijina sistemul imunitar.
Pacientii care au facut sedinte de terapie in camera hiperbara inainte si dupa o interventie chirurgicala au avut parte de vindecare cu 80% mai rapida decat ceilalti pacienti, iar cicatricele lor erau reduse considerabil. Oxigenoterapia a stimulat vindecarea si regenerarea chiar si in cazul cartilajelor si vaselor de sange lezate prin utilizarea bisturiului in timpul interventiei.
Poate una dintre cele mai cunoscute intrebuintari ale terapiei cu oxigen hiperbaric este in cazul sportivilor de performanta, care beneficiaza de acest tratament pentru reducerea inflamatiei si ameliorarea durerilor dupa lovituri sau leziuni.
Noi dovezi sustin procedura ca fiind adjuvant si tratament practic pentru diminuarea efectelor leziunilor cerebrale traumatice si imbunatatirea activitatii creierului.
Timpul petrecut in camera hiperbara este relaxant si placut. Pacientul se bucura de intimitate, poate citi sau asculta muzica in timpul sedintelor de oxigenoterapie.
In general, un tratament complet presupune un numar minim de 10 sedinte.
Unde poti beneficia de terapia cu oxigen in camera hiperbara?
In Bucuresti vei gasi o serie de centre specializate. Noi recomandam  Therapy Room – Institute of Health, un centru medical elegant, unde ai acces la servicii pentru tine si intreaga familie, echipamente moderne si o echipa de medici atenti si amabili.
Care sunt costurile terapiei cu oxigen?
Pretul unei sedinte este in jur de 180 lei. Veste buna este ca prin achizitionarea voucherului IzzyReduceri beneficiezi de o reducere de 45% la Therapy Room, deci achiti doar 99 lei pentru o sedinta de terapie de 60 minute. Pentru un tratament complet de 10 sedinte pretul este de 870 lei, iar pentru 20 sedinte doar 1700 lei, in loc de 3600 lei.
Este un moment propice pentru o noua abordare privind sanatatea.Complementara metodelor clasice de tratament, oxigenoterapia le imbunatateste rezultatele si ofera un efect revigorant care mentine vitalitatea si tineretea organismului.