Site-ul de socializare Student pe Net estimeaza 2 milioane de utilizatori pana la finele lui 2019

0
256

Studentpenet.ro este activ in cele mai importante zone universitare din tara precum Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta, Craiova, Brasov si Galati.  Avand mii de postari, grupate pe circa 50 de categorii distincte, site-ul este o resursa unica pentru universitarii din Romania.
Platforma a beneficiat de imbunatatiri continue si in concordanta, an de an, numarul utilizatorilor creste. In 2018, pragul de un million a fost depasit cu mult, iar pentru 2019 se anunta si mai multi utilizatori dornici sa acceseze site-ul romanesc de socializare.   O noua functionalitate dezvoltata pentru site este listarea locatiilor din cele mai mari campusuri universitare romanesti. Astfel, studentii pot gasi pe site sute de locatii apropiate lor, pot vedea poze cu acestea, pot face rezervari online, le pot trimite mesaje in mod direct, si cel mai important, vor putea citi pareri reale, lasate de alti studenti ce au fost acolo. Restaurante, baruri, pizzerii, fast-fooduri, cluburi si mall-uri sunt postate pe site si fiecare au profile detaliate.  In plus, platforma iti poate oferi sugestii cu cele mai bune locuri de iesit aflate in apropierea ta.
Iata ce spune creatorul site-ului:
“Nu este deloc usor sa dezvolti un site de marimea aceasta fara capital! Eu am inceput in 2009, cu banii mei de zi cu zi. Avand parintii la tara, aveam noroc ca mai primeam pachet de acasa.  In general, in Romania, investitiile in astfel de proiecte online sunt foarte rare si trebuie sa faci totul din buzunarul tau! Am avut insa rabdare si am trecut peste multe piedici sa mentin acest site. In timp ce eu construiam platforma, vedeam cum prietenii mei plecau rand pe rand in strainatate in cautarea unor venituri decente.  Eu am continuat… Nopti nedormite si foarte multe linii de cod m-au ajutat sa progresez cu Student pe net.  Totul a mers din aproape in aproape, am vazut cum site-ul creste organic si recent, la cererea comunitatii, am introdus idea de ghid urban online pentru studenti.”  – Leescu Ionut, creatorul site-ului Student pe net.
Se pare ca lucrurile iau amploare si pagina web isi creste zilnic numarul de utilizatori.  Desi momentan o echipa foarte mica de entuziasti administreaza acest proiect, in viitor se doreste o extindere considerabila atat a echipei, cat si a site-ului.  

Dupa cum se vede, echipa lucreaza la foc continuu pentru a imbunatati Studentpenet.ro si pentru a oferi utilizatorului o experienta cat mai simpla si mai intuitiva. O noua functie aproape implementata de catre creatorul siteului, este posibilitatea ca managerii de localuri sa poata adauga anunturi cu joburi vacante, iar studentii sa aplice cu usurinta la aceste posturi.  Cu totii stim desigur, ca piata HoReCa din Romania duce o criza acuta de personal. Poate acest lucru va ajuta ambele parti, candidati si angajatori.
Asadar, planurile de viitor pentru acest proiect sunt foarte interesante, merita urmarite, si vom vedea in curand ce urmeaza pentru tinerii antreprenori.

Despre “Student pe net”
“Student pe net” este un site studentesc lansat in 2009 de catre atunci studentul Leescu Ionut. In toti acesti ani site-ul s-a afirmat ca fiind portalul Studentilor din Romania, un site de socializare unic, precum si o sursa cuprinzatoare de informatii, cu mii de articole din cele mai diverse domenii. De asemenea, fiind conceput ca un ghid local in campus, utilizatorii site-ului pot descoperi locuri noi din oras si pot afla mai multe despre cele deja vizitate. Cu peste 2000 de locatii listate online, Studentpenet.ro isi propune sa ajute comunitatea studenteasca din Romania sa gaseasca experiente noi si sa aleaga in cunostinta de cauza locul unde vor manca sau se vor relaxa alaturi de prieteni.