Sere calduroase in sezonul rece si recomandari de la NuOricum

0
33

Conteaza amplasarea serei, izolarea ei, dar si sistemul de incalzire ales. Tratamentele de preventie si cele curative sunt deja o alta poveste. Mai departe atentia revine conditiilor termice necesare in sere in sezonul rece. Iata care sunt recomandarile oferite de NuOricum in acest sens, magazin online fitosanitar cu experienta.
Sporirea si mentinerea caldurii in serii
Este o nevoie indispensabila a culturilor in lunile reci din an, pe care nu toti agricultorii reusesc sa o acopere cu succes. Uneori chiar daca sera este etansa, exista totusi pierderi, crapaturile putand fi motivul in acest caz. Verificarea intregului spatiu este necesara, identificarea zonelor prin care patrunde aerul rece, respectiv se pierde caldura si remedierea problemei.
Pentru a aduce un plus de sustinere sistemului de incalzire de care dispune sera, utilizarea unor folii pentru extra protectie pe timp de noapte este o recomandare. Desigur, pe timp de zi e necesara indepartarea acestora, astfel ca plantele sa beneficieze de lumina necesara pentru a se dezvolta sanatos.
Nu doar privind temperaturile interioare, ci si izolarea serei, se vor alege foliile potrivite, care sa permita luminii sa patrunda eficient in interior, insa nu si razelor ultraviolete. In acest sens se regasesc folii profesionale pentru care pot opta cei care doresc sa elimine astfel de neajunsuri, ca si eliminarea riscului de formare a picurilor de apa in interior pe suprafata foliei.
Atentia trebuie indreptata si spre umiditate, care la un nivel peste recomandari poate fi cauza dezvoltarii unor boli ale plantelor. Acestea nu trebuie udata excesiv, iar aerisirea spatiului trebuie realizata in diminetile cu soare.
Pentru a realiza incalzirea, se pot utiliza generatoare de aer cald pentru ca dispun si de ventilatie, astfel ca intregul spatiu sa fie incalzit. Exista si varianta sobei, pe care cei mai multi aleg sa o alimenteze fie cu lemne sau materiale lemnoase ca peletii si rumegusul, fie cu motorina sau pacura. E o varianta potrivita mai degraba pentru serele de dimensiuni mai mici.
In anumite conditii se poate realiza si compartimentarea strategica a plantelor in sere. Astfel, cele mai sensibile pot fi asezate mai aproape de sursa de caldura.
Caldura este esentiala in sere pe timpul sezonului rece. Daca e cazul, se pot asigura mai multe surse pentru aceasta, astfel incat conditiile din interior sa fie optime. Unii recurg chiar la a monta 2 sisteme de incalzire cu alimentare diferita in sere. In cazul in care apar defectiuni la nivelul uneia, stiu ca pana o remediaza va functiona celalalt sistem, care nu va permite plantelor sa inghete.
Astfel de masuri sunt indispensabile, iar cei care se ocupa cu aceasta activitate extrasezon trebuie sa fie constienti ca aplicarea lor corespunzatoare va dicta si productivitatea culturilor. Pentru folii de protectie si alte articole ce vizeaza construirea unei sere, cei interesati pot accesa pagina nuoricum -ro/” title=”nuoricum.ro”>nuoricum.ro .