Produse profesionale pentru proiecte de amenajari interior/exterior de succes

0
264

Amenajararile exterioare pot necesita de la vopsirea lemnului si a ferestrelor, la lacuirea unui leagan, in timp ce amenajarile de interior tin mai mult de finisaje sau de redecorari, lipirea lemnului mobilierului sau a parchetului stratificat. Mobilierul de exterior, pentru o gradina ingrijita, trebuie tratat cu atentie si vopsit si lacuit pentru a evita distrugerea lui, la fel ca si ferestrele si usile de exterior.
Astfel, exista mai multe tipuri de tratamente pentru lemn, in functie de utilizarea lui:
Ferestre si usi exterioare (daca sunt din PVC, exista lacuri speciale pentru acestea)
Mobilier de gradina
Garduri
Parchet si scari
Fiecare dintre aceste elemente necesita o atentie deosebita si lacuri de calitate.
Cum mentinem mobilierul de interior
Atunci cand mobilierul de interior este deteriorat, de cele mai multe ori se pot folosi adezivi speciali pentru lipirea lemnului. In special mobilierul vechi poate prezenta urme de distrugere, ca urmare a uzurii. In plus, daca mediul in care acesta sta are o umiditate ridicata, adezivii cu care au fost lipite placile de lemn nu aveau rezistenta impotriva actiunii apei si umiditatii aerului, iar desprinderea lor e un fenomen des intalnit.
Daca doriti totusi sa pastrati mobilierul vechi si sa-i redati eleganta, puteti face acest lucru prin folosirea unui adeziv pe baza de apa pentru lipirea lemnului.
Pe langa mobilier, adezivul se poate folosi si pentru imbinarea parchetului stratificat sau suprapunerea placilor de lemn in procesul de incleiere, prin care se imbina bucati de lemn diferite, provenind din esente diferite. Parchetul, odata montat, are nevoie de finisaje (mai ales cel clasic, din lemn masiv), printre care raschetare si lacuirea lui. Lacul pentru parchet ajuta la protejarea lui de uzura zilnica, de zgarieturi, dar il face rezistent si al umiditate si expunerea la apa.
Ce folosim pentru a proteja lemnul exterior
Lemnul este un material care are proprietati estetice inconstestabile, aducand o nota de naturalete si o nota clasica care nu se demodeaza niciodata. Totusi, daca ne dorim case, cabane sau mobilier de gradina din lemn, e nevoie de anumite produse aplicate din timp pentru a proteja materialul de factori nocivi, precum:
Actiunea razelor UV
Intemperiile climei – precipitatii (ninsoare, ploaie, lapovita, grindina)
Umiditate ridicata (in zone de litoral, zone muntoase inalte, langa lacuri, etc.)
Presiune sau zgarieturi (datorate uzurii, in mare parte)
Gardurile, mobilierul de gradina, dar si exteriorul cabanelor sunt supuse actiunii daunatiare a cariilor sau a ciupercilor, care dau lemnului pete intunecate, furand din frumusetea naturala a aspectului acestora.
Adezivii din clasa de incleiere D3 si D4 ajuta la incleierea placilor de lemn pentru montarea usilor exterioare si a ramelor de fereastra, iar cu lacul pentru lemn, le asigurati durabilitatea. Fiecare produs vine cu instructiuni specifice, astfel ca pot fi utilizate si aplicate in siguranta, fara mari dificultati de catre cei pasionati de amenajari, in propriul camin.
Specialistii recomanda produse pentru lipirea lemnului si finisarea lui, de la Klober, produse de origine germana de inalta calitate. Acestea asigura o aderenta inegalabila si elasticitatea lemnului. Fiind destinate special pentru lemnul de exterior/interior, acestea fac fata cu succes actiunii factorilor nocivi, sporind viata lemnului si mentinand aspectul lui placut.
Alege solutii profesionale pentru lipirea lemnului
Daca sunteti pasionat de amenajari interioare si exterioare si cautati produse de profil, de incredere, cu care sa duceti la bun sfarsit proiecte de succes, consultati oferta de pe Klebrom.ro. Veti regasi mai sus mentionatele produse Klober atat pe site, cat si in sediile din Brasov si Targu Mures ale firmei.
Pentru proiecte de succes.
Cum mentinem mobilierul de interior