Mobilierul pentru camera copilului – reguli la achizitionare

0
222

Desigur, o astfel de achizitie nu va pierde din vedere echilibrul estetic pe care trebuie de altfel sa il asigure mobilierul. Va contribui la intregirea unui ambient de poveste si ii va oferi copilului conditiile necesare pentru o crestere si o dihna corespunzatoare?
Exista un set de reguli pe care orice parinte trebuie sa le aiba in vedere atunci cand pornesti in cautarea de mobilier copii. Atat aspecte ce tin de partea functionala, cat si dintre cele ce vizeaza partea estetica trebuie avute in vedere. In intampinarea parintilor vine Promobila.com , cu recomandari si sfaturi ce se contureaza in fapt in reguli nescrise privind alegerea mobilierului pentru camera copilului
Reguli privind achizitionarea mobilierului din camera celor mici
Atat parintii indecisi, cat si cei care nu sunt deloc in tema legat de astfel de achizitii vor gasi interesante si in aceeasi masura de folositoare aspectele mai jos mentionate.
1.Pentru cei care doresc ca sexul copiilor sa fie o surpriza in momentul nasterii, o alegere inspirata privind mobilierul se refera la cel in culori neutre, in tonuri care se potrivesc atat baieteilor, cat si fetitelor. Eventual ulterior se pot realiza adaptari, completari cu piese de mobilier in tonuri mai vesele, respectiv in culoarea potrivita in functie de sexul bebelusului.
2.Piesele esentiale si absolut necesare mai ales in primii ani de viata ai copilului sunt patutul acestuia, dulapul pentru haine si cel pentru lucrurile lui, masuta de infasat, comoda. Alte achizitii a caror nevoie se va resimti mai tarziu se pot realiza ulterior. Niciodata mobila pentru copii nu trebuie aleasa la intamplare sau in mod haotic, fara a avea o imagine orientativa macar legat de cum ar trebui sa arate camera lui.
3.Calitatea trebuie sa primeze, iar masurile de siguranta nu pot lipsi. Fiind vorba despre camera celor mici, este ideal a miza pe mobilier realizat la standarde inalte. Conteaza ca acesta sa fie rezistent. Cei mici au tendinta de a se agata de tot ce prind in jur, iar mobilierul poate constitui un mod de accidentare, mai ales cand nu prezinta o stabilitate sporita. Patutul, de exemplu, este o piesa de care se va folosi pana cand inaltimea sa impune o alta achizitie in acest sens, deci trebuie sa fie realizat din materiale durabile. La fel este si cazul dulapurilor, a biroului sau a altor asfel de piese de mobilier.
4.Culorile ce completeaza camera copilului sunt deosebit de importante in sporirea creativitatii si imaginatiei acestuia, dar mai ales in inducerea bunei sale dispozitii. Recomandarile specialistilor Prombila.com se indreapta catre completarea mobilierului detalii multicolore, dar si amplasarea acestuia in asa fel incat sa nu fie o cauza de accidentare pentru cei mici. Totodata, pozitionarea trebuie sa se realizeze in asa fel incat sa lase copilului suficient spatiu pentru joaca si recreere.
In ceea ce priveste normele de siguranta pe care trebuie sa se plieze mobilierul, specialistii Promobila.com vin cu raspunsuri pentru cei interesati si solutii complete in acest sens.