Invata sa protejezi lemnul folosind un lac de calitate, cu uscare rapida

0
192

Pentru protectia lemnului se poate opta pentru ceruri, uleiuri sau lac uscare rapida cu caracteristicile specifice. Lacurile sunt cele care formeaza o pelicula protectoare dupa aplicare in timp ce cerurile si uleiurile patrund in lemn facandu-l rezistent la umiditate si accentuandu-i aspectul natural.Stim cu totii ca timpul este o resursa limitata si trebuie utilizata corect, iar tocmai din acest motiv exista pe piata diferite produse care respecta timpul consumatorilor ingloband caracteristici de uscare sau utilizare usoara. In aceasta categorie intra si lacurile. Un lac uscare rapida este solutia ideala, atat pentru persoane pasionate de bricolaj, care mereu gasesc cate ceva de reconditionat sau reparat prin casa, cat si profesionistilor mereu ocupati.Tipuri de lacuri de protectie lemn
Gama de lacuri de protectie pentru lemn este foarte variata. Iata o clasificare a acestora:In functie de destinatia obiectelor de lemn regasim:
Lac lemn pentru interior: lac conceput pentru obiectele de mobilier din interiorul casei tale. Caracteristicile principale sunt capacitatea de umplere a zgarieturile si imperfectiunilor, rezistenta la trafic intens, rezistenta la exfoliere.
Lac lemn pentru exterior: acest tip de lacuri contin o formula mult mai puternica datorita conditiilor schimbatoare si daunatoare in care sunt amplasate obiectele de mobilier pentru exterior. Principalele caracteristici sunt rezistenta ridicata la intemperii, elaticitate ridicata, aderenta, rezistenta la caldura si la raze UV.
Lac lemn mixt: acesta pot fi folosite atat pentru exterior cat si pentru interior.
In functie de substantele de baza continute:
Lac nitrocelulozic: este un lac uscare rapida pe baza de solventi care prezinta avantajul de a putea fi indepartat cu un diluant. Astfel, se pot indeparta pete foarte usor. Dezavantajul este ca rezista mai putin in timp de aceea este de preferat sa fie folosit pentru mobilier care se utilizeaza mai rar.
Lac poliuretanic: este un produs compus din lac si catalizator, avand o rezistenta foarte mare. Se usuca mult mai greu, in aproximativ 24 de ore, insa formeaza o pelicula dura care protejeaza lemnul pe termen lung. Nu se mai poate indeparta de pe lemn si este recomandat pentru mobilierul de gradina.Lac pe baza de apa: lac ecologic care contine mult mai putine substante toxice, insa e mai greu de aplicat. Poate fi folosit atat pentru interior cat si pentru exterior.In ceea ce priveste culorile disponibile pentru lacuri, acestea pot fi incolore sau de culoarea mai multor specii de lemn.Calitate superioara cu produse exceptionaleKlebrom.ro comercializeaza lacuri pentru lemn de calitate germana care asigura protectie si culoare pentru o casa sau o gradina cu aspect ca nou un timp indelungat.Timpul de uscare al unui lac pentru lemn sau modalitatea de aplicare a acestuia depinde de produsul ales, insa conditiile aplicarii se supun in general aceleiasi reguli: temperatura aerului trebuie sa fie de aproximativ 200C, iar umiditatea aerului de 50%. Firma Klebrom are o experienta de peste 10 ani in comercializarea de produse profesionale din gama lacuri, folii PVC si adezivi avand ca scop oferirea de finisaje si incleieri perfecte pentru toti clientii sai. Indiferent de marimea proiectului tau de constructii Klebrom ofera, pe langa materii prime de calitate, consultanta si asistenta tehnica dovedindu-se a fi un partener de incredere atat al firmelor de constructii cat si al pasionatilor de mestesug.