Insecticidele sistemice – actiune si caracteristici

0
268

Agricultorii utilizeaza insecticide in functie de culturi, asigurandu-se ca produsele aplicare includ atat insectele adulte, cat si larvicidele si ovicidele. Scopul acestor solutii este de a sustine cresterea productivitatii agricole in prezent. Insecticidele sistemice sunt cele de lunga durata, cu activitate reziduala.
In intampinarea celor interesati de solutii complexe privind o crestere optima a culturilor diverse vin specialistii NuOricum.ro . In fitofarmacia online, publicul interesat gasesti o varietate de solutii privind tratarea diverselor probleme intampinare in culturi, dupa specificul lor.
Caracteristicile si actiunea insecticidelor sistemice
Insecticidele sistemice nu se limiteaza numai la suprafata plantei de care o protejeaza si patrunde in tesuturile acesteia, cu scopul de a asigura o protectie indelungata a sa. In acest caz, si impactul conditiilor meteo va fi de minimum efect, cu exceptia in care ploua spre exemplu chiar dupa ce a fost aplicat tratamentul.
Un produs recomandat de specialistii NuOricum pentru inlaturarea insectelor daunatoare pe cale sistemica este Mospilan insecticid, cu actiune eficienta.
Aceasta categorie de insecticide omoara daunatorii care rod, respectiv pe cei care fie inteapa, fie cauta sa extraga sucul celular al plantelor ce beneficiaza de protectie.
Ce avantaje asigura utilizarea unui astfel de insecticid sistemic?
Odata aplicate pe plante, acestea beneficiaza de protectie sporita contra daunatorilor, dar si a bolilor diverse. Este valabil oricare ar fi conditiile de vreme. Pentru a avea efectul dorit, este important ca ulterior administrarii produsului, sa nu ploua intrucat spala plantele de substanta.
De asemenea, constituie o solutie si in ceea ce priveste infectiile instalate deja in planta, stopandu-le.
Inainte de a aplica orice tip de insecticid, este necesara documentarea atenta privitor la administrare, la cantitati si la tipul de plante si daunatori. Tratamentele sistemice sunt recomandate in prima parte a sezonului vegetativ intrucat este perioada in care agresivitatea daunatorilor si presiunea de infectie sunt sporite.