Ingrasamintele cu eliberare controlata – indicatii si recomandari de la experti

0
266

Din acest motiv, din dorinta de a asigura productii de calitate si de proportii, acestia au in vedere masuri de siguranta si protectie asupra culturilor. Au in vizor permanent modul in care se desfasoara lucrurile, in functie de fiecare faza de vegetatie, intocmai pentru a oferi plantelor ajutorul necesar sa reziste acestora si, mai mult decat atat, sa se dezvolte adecvat, sa faca fata factorilor de stres la care sunt supuse.
Situatiile in care agricultorii trebuie sa intervina asupra culturilor, sa aplice tratamente, sa schimbe programele tehnologice ce erau in plan, sa investeasca in noi resurse sunt tot mai frecvente. Acolo unde interesul este de a asigura cresterea sanatoasa si multumitoare a culturilor, Nuoricum vine cu solutiile potrivite. Acest magazin online specializat in ingrasaminte si solutii pentru productivitate sporita ofera celor interesati ajutorul necesar si in cazul schimbarilor de clima – ingrasamintele cu eliberare controlata.
Ingrasamintele cu eliberare controlata de la Nuoricum
Atunci cand vine vorba despre solutii ce vizeaza controlul eliberarii ingrasamintelor, agricultorii stiu ca acestea se refera la azot. Cel putin in cel mai mare procentaj acesta se regaseste in compozitia acestui tip de ingrasaminte, alaturi desigur de alte micro si macroelemente. Vorbim, altfel spus despre elementul care prezinta mobilitatea cea mai crescuta, dar totodata si cel care se poate studia cel mai simplu.
Pe scurt, eliberarea controlata vizeaza mecanisme reglate in asa fel incat azotul sa fie eliberat treptat, prin bacterii, enzime si componenti sintetizati, astfel ca activitatea microbiologica sa fie eficient influentata.
Ingrasamintele cu eliberare controlata se aseamana celor cu eliberare rapida, diferenta constand in timpul mult mai lent in care se solubilizeaza azotul. In acest fel se produce eficient mineralizarea si nitrificarea in sol.
Motivele pentru care agricultorii ar trebui sa aiba in atentie acest tip de ingrasaminte, cu eliberare controlata sunt numeroase. Cele legate de productie sunt cu siguranta cele mai insemnate. Spre exemplu, acestea vor asigura fermierilor un profit mai mare, in conditiile in care in mod normal productia ar fi fost mai scazuta.
Si dozele ce se vor aplica pe culturi vor fi mult mai scazute fata de cantitatea ce trebuie aplicata in cazul ingrasamintelor obisnuite, ceea ce este convenabil pentru agricultori. De altfel, in functie de cultura, poate fi necesara o singura aplicare, spre exemplu. Avand aceste aspecte mai sus mentionate in evidenta, din start se poate deduce ca avantajele agricultorilor sunt si mai multe. Nu mai au atat de multe cheltuieli cu pozitarea, cu transportul si manipularea ingrasamintelor, respectiv aplicarea lor asupra culturilor pentru ca nu vor fi necesare actiuni repetate.
In linii mari, se poate spune ca ingrasamintele cu eliberare controlata se refera la un alt tip de agricultura, ce are la baza tehnologii noi, specializate, care asigura o productie inalt calitative, rodnica, totodata protejand si mediul inconjurator.