Îndepărtare tatuaje cu lasere de ultimă generație la Cluj

0
436

În urmă cu mai mulți ani, procedura de îndepărtare tatuaje nu reprezenta o opțiune pentru cei care alegeau această formă de exprimare. Adesea, din cauza unor astfel de proceduri, următorul pas era… căutarea unui tratament cicatrici. În Cluj-Napoca, însă, există deja de câțiva ani posibilitatea îndepărtării tatuajelor în mod extrem de eficient și nedureros. Totul datorită aparaturii medicale de ultimă generație, din cadrul clinicilor de dermatologie!
Un tatuaj este perceput, încă, a fi un angajament asumat pe viață. Astfel, atenția acordată acestei decizii este pe măsură. De la forma, dimensiunea, culoarea și, desigur, grafica efectivă a tatuajelor, până la locul în care vor fi realizate pe corp, tatuajele devin simboluri care par a transcende efemeritatea și superficialitatea unei lumi mereu schimbătoare; sunt ca o mărturie a acelor valori, pasiuni și idei pe care oamenii își doresc să le poarte cu ei pentru totdeauna…
Sau nu chiar pentru totdeauna?
Totuși, statisticile generale arată că una din cinci persoane cu tatuaje regretă că și le-a făcut, iar la o extremă, 78% dintre participanții unui studiu realizat de Advanced Dermatology au declarat că regretă cel puțin unul dintre tatuajele făcute.
Datorită aparaturii medicale de ultimă generație, prezente inclusiv la o clinică de dermatologie din Cluj, se poate discuta despre o procedură de îndepărtare tatuaje fără durere și fără urme rămase în urma lor. De fapt, cei care dețin inclusiv cicatrici mai vechi, inestetice, pot beneficia de un tratament cicatrici extrem de eficient, cu ajutorul aparatelor de ultimă generație din clinicile de dermatologie.
Îndepărtare tatuaje cu ajutorul Laserului Picoway
La noi în țară, laserul de tip pico a fost pentru o perioadă lungă de timp disponibil într-o singură clinică de dermatologie din Cluj-Napoca. Ulterior, laserul a devenit disponibil și la clinici de dermatologie din București.
Acest tip de laser este apreciat ca fiind cel mai puternic laser Picosecond din lume când vine vorba de întinerire facială, tratând ridurile fine, îmbunătățind tonusul pielii și tratând leziunile pigmentare. O altă întrebuințare de mare efect a laserului este cea de îndepărtare tatuaje.
Cum funcționează și cât de eficient este?
Procedura de îndepărtare tatuaje presupune o transmitere de energie în pulsuri foarte, foarte scurte, care durează trilionimi de secundă (=picosecunde). Energia se transformă astfel în energie mecanică (nu în căldură), care reușește să distrugă cerneala utilizată pentru tatuaje, transformând-o în particule foarte mici. Ulterior, acestea sunt eliminate cu ușurință de sistemul imunitar.
Comparativ cu vechile proceduri, tehnologia actuală aduce rezultate mai rapide și mai eficiente, fiind vorba de o îndepărtare tatuaje cu dispariție de până la 100%. Numărul de ședințe necesare este unul redus, între 4 și 8 ședințe, în funcție de vechimea tatuajului, a pielii și a tipului de cerneală utilizat. Disconfortul și riscurile sunt minime pentru cei care simt că tatuajul nu îi mai reprezintă.
Desigur, sfatul principal este cel de prevenție: cu cât decizia de a-ți face un tatuaj este analizată mai serios și mai îndelung, cu atât regretele sunt mai puține. Totuși, tehnologia și clinicile de dermatologie vin în întâmpinarea celor care ajung în stadiul de regret cu proceduri de îndepărtare tatuaje extrem de eficiente și rapide – ședințele putând fi extinse pe o perioadă de 4-6 săptămâni aproximativ.
Bonus: tratament cicatrici pentru cei cu altfel de „semne” pe corp
Uneori, semnele pe care le avem pe corp nu au fost obținute cu intenție. Cicatricile, aceste urme rămase pe piele, adesea inestetice, reprezintă în primul rând o dovadă a capacității noastre de vindecare. Tehnologia vine în întâmpinarea celor care sunt în căutarea unui tratament cicatrici eficient. Există numeroase proceduri cu lasere și nu numai care ajută procesul natural de vindecare!