Impactul Internetului în sistemul democratic și în guvernare, analizate la festivalul dedicat transformării digitale care are loc la București

0
238

Cel mai amplu festival de digital care a avut loc vreodată în țara noastră și în regiune – Agenda UPGRADE 100 cuprinde nu mai puțin de 11 linii distincte de conținut – va avea loc în București, pe 13 și 14 iunie.
Și în acest an, ziua UDemocracy la UPGRADE 100 este organizată de Majoritas Global, prin „Majoritas Academy” și partenerii săi. Majoritas este o companie fondată de antreprenorul român
Lucian Despoiu, printre altele co-fondator eJobs și fondator al uneia din primele agenții digitale din România, Kondiment.
Astfel, pe FOCUS Stage 4, în prima zi a festivalului, scena TECH & DEMOCRACY va cuprinde prezentări, dezbateri, concursuri de idei / proiecte și propuneri de soluții inovative.
Pe scena și în sala UDemocracy „actorii” democrației își vor uni forțele pentru a înțelege și dezbate ce urmează în cadrul unei societăți în care tehnologia poate perturba chiar conceptul de democrație, în sine.
>>> Democrația și Tehnologia. Una dintre cele mai importante transformări digitale este prezentarea de deschidere a lui Lucian Despoiu, începând cu ora 10.00.
>>> Ziua continuă cu Sesiunea 1: U Talks, alături de Vlad Hațieganu, Managing Partner Majoritas Insights și antreprenorul Marcus Shingles.
>>> Sesiunea 2 este dedicată dezbaterilor. U Debate vrea să aducă în prim plan argumentele pro și contra ale sistemelor democratice alternative.  Despre aceste lucruri vor discuta printre alții: John Edge (Managing Partner Agorai),  Michael Bossetta (profesor – Universitatea din Copenhaga).
Reprezentanții a două echipe vor urca pe scenă pentru a-și prezenta ideile și proiectele bazate pe tehnologie, folosită în folosul comunității, în sesiunea Sesiunea 3: U Challenge.
>>> Maria Krause (elections independent expert) va reprezenta www.fiecarevot.ro și Irina Zamfirescu (activistă în probleme legate de drepturile omului) va reprezenta www.10000depasi.ro.
>>> Radu Puchiu, Fondator și CEO la h.appycities își propune să identifice soluțiile pentru o viață mai fericită în orașe, prin colaborare digitală între actori relevanți cu mare putere de decizie.
În cadrul Sesiunii 5 U GUESTS: Campaign & Elections, invitați speciali vor susține prezentări legate de impactul tehnologiei în democracție și campanii electorale.
Printre aceștia se află Dan Kanninen, consultant politic cu peste 15 ani experiență în campanii electorale americane.
Stan Greenberg, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți politici la nivel mondial și autor de best-sellers,  senior advisor în campaniile prezidențiale ale lui Bill Clinton și Al Gore, a confirmat participarea în cadrul sesiunii.
Un film despre evenimentul similar de anul trecut, este aici:
https://www.youtube.com/watch?v=Tq2tLNak75I – pt embed
Pe site-ul UPGRADE 100 puteți găsi mai multe detalii, studii de caz spectaculoase și un preview a ce va fi pe scena festivalului care va avea loc în București, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.
 
SPEAKERII, grupați pe domenii de interes, sunt listați aici.
AGENDA festivalului este publicată pe site.
BILETELE care au mai rămasdisponibile pe site.