Ghid de achizitie silduri pentru usi interior

0
312

In magazinele specializate, usile de interior se vand fara silduri si manere. S-a dovedit ca este mai practic asa, intrucat aceste accesorii pot fi alese asa incat sa se poata integra in decorul interior. Asadar, daca te-ai dus sa iti cumperi usi de interior, trebuie sa stii din timp cam cum trebuie sa arate sistemul de inchidere a usii. In plus, pentru alegerea pe care o faci trebuie sa stii cum se deosebeste un sild de calitate de o clanta ieftina.
In acest sens, consultantii firmei Feronerie Usi SRL, specializata in comercializarea de manere si accesorii pentru usi de interior, ne-au spus de ce trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam silduri pentru usi:
Pretul. Este cel mai evident aspect, cel la care se uita de regula orice cumparator. Chiar daca pretul nu este un indicator incontestabil al calitatii produsului, stim cu totii ca, macar din bun simt, o firma serioasa nu va comercializa niciodata un produs de calitate indoielnica la un pret ridicat. La fel cum un produs care se vinde la un pret de chilipir nu are cum sa fie de calitate.
Ambalajul. Acesta este un alt aspect la care trebuie sa fim atenti. Astfel, niciodata nu vei cumpara o clanta usa de calitate ambalata intr-o banala punga de plastic. Un produs care respecta standardele va veni ambalat in cutie de carton pe care este imprimata seria produsului.
Materialul. Calitatea unui produs este data in mare masura de materialul din care este facut acesta. Sildurile de calitate se fac din materiale precum alama, bronz, zinc sau inox. In schimb, pentru o clanta ieftina se va folosi un material de calitate inferioara, precum plastic, tabala sau aluminiu.
Greutatea. Este un aspect care are, intr-o oarecare masura, legatura cu calitatea materialului din care este facut produsul. Producatorii de clante ieftine folosesc materiale precum plastic sau aluminiu, care sunt mai usoare, drept urmare si manerele vor fi mai usoare. Daca nu apuci sa citesti eticheta produsului, cel putin este indicat sa il iei prin comparatie cu altele de pe raft. Un pachet cu manere usi interior de calitate este mai greu, intrucat este realizat din aliaje nobile mai grele cum ar fi alama sau zinc.
Finisajul. E drept ca acest aspect e destul de dificil de luat in calcul, cata vreme atunci cand este nou orice maner straluceste, indiferent de calitatea sa. Diferenta se va vedea abia in timp, dupa o anumita perioada de folosire, cand de pe un maner ieftin se va duce vopseaua si isi va pierde culoarea si stralucirea. Sildurile de calitate au un finisaj din mai multe straturi, care protejeaza manerul impotriva uzurii si coroziunii. Procesul de finisare al manerelor este unul destul de complex, lucru care de altfel se reflecta si in pretul de vanzare al acestora.
Componente complet metalice. Pentru ca am vorbit despre materialele din care sunt realizate sildurile si manerele, atunci cand cumperi un set de accesorii pentru usa este recomandat ca toate componentele sa fie din metal. Sa nu existe combinatii cu plastic, intrucat sistemul se va defecta rapid si va trebui inlocuit. Iar inlocuirea poate insemna chiar schimbarea usii cu totul, intrucat va fi extrem de dificil sa gasesti un alt sistem care sa se potriveasca perfect pe spatiul croit pentru vechea clanta. Astfel, pentru a evita batai de cap, specialistii Feronerie Usi SRL recomanda achizitionarea unor silduri usi de calitate, care au toate componentele metalice.