Dreptul de a vizita minorii si despre incredintarea lor

0
61

Cu experienta in domeniu, AvocatIvan.ro iese in intampinarea celor care se confrunta cu situatii ce tin de incredintarea minorului si dreptul de a fi vizitat cu cateva informatii relevante, dar si servicii profesionale.
Incredintarea minorilor si deciziile care se iau in acest sens
Ceea ce trebuie sa se stie e faptul ca fiecare tara are regulile proprii cu privire la incredintarea minorilor, precum si la cel de a fi vizitat. Fiecare decizie in functie de situatie o ia Legislatia Nationala si poate viza: daca unul/ ambii parintii primesc autoritate parinteasca, cine va fi cel care raspunde pentru educarea minorului, cui ii este minorul incredintat, dar si cine dintre parinti va administra bunurile sale.
Foarte important de stiut este ca indiscutabil copiii vor beneficia de dreptul de a dezvolta cu ambii parinti o relatie personala, respectiv de a fi in contact cu acestia. Aceasta regula se aplica si in cazul acelor copii care au parinti ce locuiesc separat, in tari diferite.
Infatisarea in instanta, pentru incredintarea minorului si dreptul la vizita
Sunt situatii cand parintii nu reusesc sa ajunga la un acord comun privind dreptul la vizita sau custodia minorului. Un astfel de caz ajunge in instanta, iar aceasta va decide cui revine autoritatea parinteasca. De asemenea, puterea de a decide cine primeste autoritate parinteasca poate fi acordata instantei care judeca procesul de divort. In toata aceasta situatie, va conta interesul copilului vizavi de custodie, resedinta, program de vizite etc.
Despre executarea hotararilor care se iau in instanta, despre recunoasterea acestora, dar si alte informatii de interes pentru parintii care se afla in situatia de separare sau divort, pot afla mai multe cei interesati pe avocativan.ro .