Diferenta dintre izolarea fonica si corectia acustica

0
7

Izolarea fonica reprezinta totalitatea masurilor luate pentru o opri sau pentru a reduce intr-o proportie semnificativa vibratiile propagate de o parte si de alta a unei structuri de constructie – plafon, perete sau pardoseala.
Corectia acustica reprezinta totalitatea operatiunilor desfasurate pentru a reduce ecoul dintr-o incapare. Scopul ei este de a imbunatati claritatea si calitatea sunetului – corectia acustica se aplica de cele mai multe ori in studiourile de inregistrare.
Despre izolarea fonica
Acest termen este echivalent cu cel de reducere a zgomotului. Zgomotul de fundal dintr-o locuinta poate avea numeroase surse externe necontrolate. Ce face izolarea fonica in acest sens? Prin procesul de izolatie fonica aplicata unei locuinte, vibratiile sunetului sunt oprite sau cel putin diminuate. Astfel, sunetul nu se mai propaga cu aceeasi forta in interior, nu ma deranjeaza atat de mult sau chiar deloc.
Unitatea de masura a intensitatii sunetului este decibelul (dB). Dupa ce izolatia fonica a fost realizata, pentru a testa calitatea sa, se poate masura intensitatea oricarui sunet din exterior si face ulterior diferenta dintre intensitatea actuala si cea precedenta (o soapta are 30 dB, un aspirator 75 dB, iar o conversatie normala 60dB).
Despre corectia acustica
Corectia acustica are ca scop absorbtia sunetului si imbunatatirea acestuia. In acelasi timp, corectia acustica reduce si nivelul sunetului dintr-o camera. Absorbtia sunetului depinde in mod direct de porozitatea, turtuozitatea si rezistenta peretelui la trecerea vibratiilor sunetului.
Gips-cartonul este un material la indemana oricui, care s-a dovedit a fi extrem de eficient pentru a realiza absorbtia fonica. El este regasit si la Emexon, impreuna cu alte astfel de produse prin care se poate obtine sunet de calitate, perfect pentru studiourile de inregistrare.
Exemon System este un magazin renumit pe aceasta linie de profil. Nu putini sunt romanii care isi indreapta pasii spre categoriile sale diverse dedicate sistemelor de izolare fonica. Calitatea lor este in raport optim cu pretul, intocmai cum fiecare dintre noi isi doreste.
Cei care isi doresc sa isi izoleze fonic propria locuinta sunt invitati sa acceseze emexon .ro. In cazul in care au nelamuriri in ceea ce priveste alegerile pot lua oricand legatura cu echipa.