Dezvoltarea personala – un proces de succes cu ajutorul consilierului specialist

0
262

Ilina Sirbu, consilier dezvoltare personala, demonstreaza celor ce se simt limitati cand vine vorba despre evolutie – pe toate planurile fiind aceasta sau pe unul specific, faptul ca atingerea visului sau a obiectivelor este posibila.
Dezvoltarea personala si importanta ei vizavi de calitatea vietii
Chiar daca poate conditiile de trai sunt satisfacatoare, o dezvoltare personala slaba poate afecta stima de sine, buna dispozitie. Cand niciun pas nu este facut spre evolutie, adaptarea la medii diverse devine defensiva, apar nemultumiri si frustari in permanenta.
Un bun inceput in aceasta directia este de a beneficia de consiliere dezvoltare personala. Totul incepe prin a identifica motivele stagnarii, respectiv cauzele, urmand solutiile prin care se poate realiza reintegrarea – intr-un grup, respectiv in ritmul societatii actuale.
In ceea ce priveste sesiunile de dezvoltare personala realizate in cadrul cabinetului specialistului Ilina Sirbu, acestea vizeaza inainte de toate aprofundarea in tema personalitatii. Este necesar a apela la diverse tehnici de comunicare, fie ca aceasta este verbala sau nonverbala, in ideea de a stimula cresterea personala. Totodata, acestea aduc o contributie insemnata si in ceea ce priveste stabilirea acelor nereguli ce sunt cauza unei dezvoltari corespunzatoare. Specialistul va avea in vedere si partea ce tine de dezvoltarea spiritului receptiv, respectiv de receptionarea adecvata a problemelor cu care se confrunta fiecare.
Atunci cand incercarile pe cont propriu de a depasi acest impas, cel de a evolua pe plan personal mai intai si apoi pe celelalte planuri se dovedesc un esec, un consilier poate reprezenta solutia potrivita. Totul vizeaza atingerea starii potrivite pentru o crestere de efect, stabila si de durata. Adoptarea unei atitudini pozitive in orice vreme este de dorit, insa presupune un efort insemnat din partea celor care doresc sa atinga un anumit nivel sau sa se autodepaseasca.
Integrarea intr-un mediu nou, interrelationarea, depasirea problemelor personale – toate sunt avute in vizor de consilierul care va gasi alaturi de cel in cauza calea optima de evolutie. Desigur ca nenumarate piedici pot aparea pe calea progresului. Intocmai acesta este rolul dezvoltarii – de a gasi in propria persoana puterea de a depasi orice dificultate, de a gasi atitudinea optima prin care toate greutatile sa fie indepartate.
Aceasta evolutie va avea impact si asupra celorlalte planuri. O astfel de schimbare este aplicabila in cazul oricui. Trebuie insa identificat mijlocul potrivit pentru a face asta. Pentru ca fiecare este unic si ceea ce va functiona vizavi de asta va fi diferit in cazul fiecarei persoane.
IlinaSirbu.ro este un reper pentru cei care sunt dispusi sa faca acest pas, de a creste pe plan personal, de a deveni adepti ai unei atitudini potrivite in orice situatie, aspect ce va influenta dezvoltarea si pe celelalte planuri.