Cum să ai grijă de dinții tăi atunci când porți aparatul dentar?

0
274

O igienă orală incorectă în timpul aparatului dentar poate avea efecte dăunătoare asupra dinților și gingiilor. Să ai grijă de dinții tăi în timpul tratamentului ortodontic poate dura puțin mai mult, dar va merita în final!
Fără o îngrijire dentară corespunzătoare, placa începe să se acumuleze pe dinți, în special în jurul brackeților. Dacă aceasta nu este îndepărtată, se va amesteca cu resturile alimentare pe care le consumi. Astfel crește riscul apariției cariilor și bolilor gingivale.
Clinica stomatologică Velvet Dental Clinic recomandă:
Investește într-o periuță de dinți electrică. Este atât de ușor ca resturile alimentare și bacteriile să se acumuleze în zone mai puțin accesibile, motiv pentru care este important să te speli pe dinți de două ori pe zi. Periuțele de dinți electrice te pot ajuta să-ți cureți mult mai ușor dinții în timpul aparatului dentar.
Folosește ața dentară în fiecare zi. Să folosești ața dentară în timp ce porți aparatul dentar este extrem de dificil, dar în același timp foarte important.  Nu uitati sa folosesti si dusul buccal dupa fiecare periaj!
Apa de gură te poate ajuta. Gingiile pot deveni foarte inflamate în timpul ortodonției (atât din cauza reacției organismului la brackeții metalici, cât și din cauza plăcii care se acumulează în jurul lor). Periajul și ața dentară sunt foarte importante, iar în combinație cu apa de gură pot contribui semnificativ la susținerea sănătății gingiilor.
Clătește frecvent cu apă. Nu este un proces la fel de amănunțit ca și periajul și ața dentară, dar este următorul cel mai bun lucru pentru dinții tăi. Clătește-ți gura cu apă după fiecare masă și oricând mănânci sau bei ceva cu mult zahăr.
Nu sări peste controalele dentare. Este deosebit de important să-ți programezi controale și curățări regulate la medicul ortodont atunci când porți aparatul dentar.
Sună la cabinetul nostru stomatologic din zona Primăverii, București: 0722 453 012  /  0728 326 438 și programează o întâlnire.