Crilovic, producator de vesminte preotesti, creeaza seturi personalizate

0
346

Producator cu traditie, Crilovic este brand autohton, unul dintre putinii care pot executa astfel de comenzi. Atelierul in care se desfasoara toata munca presupune migala, multa precizie, munca manuala implicit.
Vesminte preotesti , arhieresti sau diaconesti
Treptele ierarhice in Biserica Ortodoxa impune ca pentru diaconi, preoti si arhierei sa existe un set de vesminte distincte, desi unele articole vestimentare se aseamana. Este o maniera de a distinge si rangul pe care il are fiecare. Crilovic poate realiza oricare dintre aceste seturi, vesminte arhieresti de la Crilovic, preotesti sau diaconesti putand fi brodate sau tesute.
Executate in cele mai mici detalii cu multa atentie, astfel de seturi cuprind toate cele necesare, toate piesele. Din punct de vedere al designului exista varietate de marimi, culori, dar mai ales de modele. In principiu, designul se concentreaza pe motive religioase, iar felonul este cel care expune cel mai bine si mai vast o icoana anume. Sunt preferate motivul crucii, franjurii, detaliile aurii si nu numai.
Alegeri preferentiale
Oricare din seturile de vesminte vor fi purtate comod si practic, astfel ca prima dintre cerintele publicului se va referi la marimea necesara. Daca un felon este mai lung decat ar trebui, purtatorul se va impiedica, nu se va concentra pe slujba, cat pe modul sigur in care sa poarte haina. De preferat ca cei interesati sa comunice in mod exact marimile, dimensiunile.
O alta preferinta ce personalizeaza comanda se refera la culoare, model, icoana brodata sau materialele folosite. Vesmintele pot fi alese astfel incat sa fie tinuta festiva in preajma sarbatorilor sau poate fi tinuta saptamanala. Exista o stransa corelatie intre acestea si culori, semnificatiile cromatice fiind sugestive pentru sarbatorile mari, perioadele de post etc.
De asemenea, pentru ca vesmintele in cauza sa fie cat mai reprezentative pentru anumite sarbatori cinstite felonul si nu numai poate fi impodobit cu broderie, o icoana anume. Motivul central regasit pe felon va exista si pe restul vesmintelor. Astfel de seturi se vor completa si cu setul de acoperaminte pentru sfintele vase.
Crilovic insista pe traditia crestina si pe motive traditionale ce de altfel ne si disting in randul altor culturi. De aceea, ceea ce creeaza graviteaza adesea in jurul motivelor precum cruce, spice de grau, vita de vie si in general ce tine de bogatia pamantului. Multe dintre acestea nu sunt doar aplicate, ci lucrate manual, inclusiv pe accesoriile seturilor, cum ar fi galonul sau bedernita.
Crilovic se adreseaza slujitorilor Domnului. Din respect pentru harul ce il poarta, pentru meseria deosebita pe care o au si pentru ca arata supunere fata de divinitate, tinuta purtata necesita atentie in executie, demonstrand supunere si valori crestine. Un producator precum Crilovic asigura tinuta necesara celor din acest domeniu, oferind insa si sansa de a personaliza comenzile, stilurile preferate.