Congres AGR 20 ani Albena 2019

0
275

Evenimentul a avut loc in statiunea Albena din Bulgaria unde sau reunit la un singur loc, service-urile reprezentate AGR din Romania si Bulgaria, pentru celebrarea celor 20 de ani de la infiintare a Grupului de service-uri AGR.
Au fost prezentate autoturisme noi cu GPL de catre importatorii si dealerii implicati, Fiat Tipo echipat cu un sistem GPL AGR fiind vedeta evenimentul. Au fost prezentate deasemenea cateva modele Opel Astra si Insignia, un Hyundai Elantra cu instalatie GPL Prins, Skoda Octavia cu noul sistem de injectie STAG 500 si un Renault Clio echipat cu o instalatie GPL Tomasetto. Deasemenea au fost prezentate ca si noutati de ultima ora: noul Jeep Renagade Sport BI Fuel care va fi disponibil cu instalatie GPL din vara acestui an.
Cu prilejul celebrari celor 20 de ani de AGR in Romania, a avut loc si Gala premiilor AGR fiind premiate toate service-urile specializate pentru montaj GPL, tehnicieni cu renume dar si pionieri ai domeniului auto GPL in Romania.
Au luat de asemenea parte la eveniment reprezentanți ai celor mai mari producători de sisteme auto GPL din lume: Tomasetto – Italia, AC – Polonia, Prins – Olanda, precum si reprezentanți oficiali ai Registrului Auto Roman.
Participanții la Congres au luat parte la seminariile si prezentările tehnice susținute de inginerii AGR împreuna cu partenerii externi de la Tomasetto, STAG si Prins fiind prezentate foarte multe noutati si echipamente de ultima generatie dar si proiecte aflate in stadiul de cercetare.
Printre subiectele principale ale acestui eveniment au fost solutiile tehnice pentru noile motoare cu injectie directa sau duala de benzina, fiind prezentate solutii viabile cum ar fi Stag 400 DPI, Prins VSI Direct Injection sau Prins Direct Liquid Max dar si solutii aflate inca in stadiul de testare si dezvoltare cum ar fi sistemul Stag 500 sau Noul reductor electronic EVP care vor fi lansate la inceputul anului urmator.
Au luat cuvantul in fata auditoriului, nume mari din domeniul auto GPL din Europa: Katarzyna Rutkowska CEO AC Polska, Andrea Tomasetto fiului lui Tomasetto Achille fondatorul Companiei Tomasetto Italia, Mihail Todorov si Nevelin Dimitrov, fondatorii Unigas Bulgaria si Autogaz Romania, Silviu Raicea Director Comercial AGR Autogas Group Romania si Bart Van Aerle CEO Prins Autogas Systems Olanda.
Dupa 10 ani de la lansarea catalogului de Kituri GPL dedicate, care a avut un rol determinant in dezvoltarea corecta a pietei de instalatii auto GPL, dorim sa deschidem un nou capitol pentru dezvoltarea domeniul nostru, prin lansarea in premiera in Romania la Congresul AGR 2019 a proiectului “Montaj GPL la 0Km” care promoveaza vanzarea de autoturisme noi cu instalatii auto GPL cu montaj efectuat prin dealerii AGR.