Ce trebuie sa stii ca sa te feresti de ofertele inselatoare ale unor firme de servicii funerare?

0
225

Aceste lucruri se intampla, pe de o parte, din cauza neglijentei sau grabei celor pagubiti, care nu acorda timpul necesar pentru a verifica temeinic istoricul firmei de servicii funerare, iar pe de alta parte, din pricina concurentei neloiale, practicate de unele case de pompe funebre, care afiseaza un anumit pret pentru serviciile funerare, insa la final factura este mult mai mare.
Pana acum, foarte multe persoane s-au confruntat cu aceste oferte inselatoare si situatii dificile, iar, din pacate, foarte putini si-au recuperat banii investiti. Legislatia neclara face ca aceste practici sa nu poata fi interzise, cu toate ca sfideaza legea, iar contraventiile si recuperarea banilor (unde este posibil) dureaza foarte mult timp. De aceea, am intocmit acest articol, pentru a veni in ajutorul cetatenilor care doresc sa cunoasca si sa ocoleasca aceste practici „neortodoxe”.
Spre exemplu, se cunosc cazuri ale unor persoane care au fost contactate prin telefon, direct dupa ce a survenit decesul, de catre un asa-zis „reprezentant” sau „agent” de servicii funerare, in vederea prezentarii unei oferte. Avand in vedere conjunctura, multe persoane indurerate nu au analizat temeinc situatia, cu toate ca li s-a parut suspicioasa aceasta interventie a unei persoane necunoscute, acceptand astfel „oferta”.
Un alt exemplu il reprezinta firmele de servicii funerare care practica o concurenta neloiala, iar, in unele circumstante, chiar ilegala. Astfel, aceste firme recurg la practici incorecte, afisand oferte evazive, fara a da multe detalii, cu costuri foarte mici, pentru a atrage „in plasa” pe cat mai multi. Cu toate acestea, ofertele „de nerefuzat” ascund de fapt alte costuri, care vor fi platite din buzunarul persoanelor pagubase!
Drept urmare, pentru a evita astfel de inselaciuni, va recomandam urmatoarele:
• Cereti o oferta scrisa, anterior semnarii contractului cu prestatorul de servicii funerare;
• Verificati daca in oferta exista toate serviciile si produsele cerute;
• Asigurati-va ca firma respectiva e dispusa sa faca decontul cu C.N.P.A.S;
• Cititi cu atentie contractul pentru a evita costurile aditionale.
In plus, la o prima cautare pe internet, putem descoperi multe firme care afiseaza pe propriile site-uri expresia de NON-STOP sau „consultanta gratuita oricand!”. Din pacate, nu toate au disponibilitate de a se deplasa in caz de urgenta sau de a va oferi pe loc detaliile de care aveti nevoie. Din acest motiv, cel mai bun pas este de a verifica disponibilitatea firmei de servicii funerare alese, atat in timpul noptii, cat si zilele de weekend sau sarbatori mari. Atentie! Unele firme pot chiar percepe costuri aditionale, daca decesul nu survine in timpul programului de lucru.
Credem ca o firma serioasa, ce presteaza servicii funerare cu profesionalism, trebuie sa fie un sprijin real pentru cei ce apeleaza la ea, mai ales cand acestia se confrunta cu o tragica pierdere. De aceea, nu luati decizii pripite, sub actiunea impulsurilor de moment, ci informati-va temeinic cu privire la firma de servicii funerare pe care doriti sa o contractati!