Care sunt cele mai bune tencuieli decorative?

0
259

Care sunt cele mai importante proprietăți pe care să le cautăm la tencuiala pe care dorim să o alegem?
Există impresionant de multe feluri de tencuieli, cu ingrediente cât mai variate și cât mai speciale. Cu cât compoziția este mai complexă, cuprinzând materiale revoluționare și elemente deosebite, cu atât beneficiile pe care le pot aduce sunt mai mari.
Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care să le avem în vedere atunci când cumpăram o tencuială decorativă:
• să fie permeabilă la vapori sau, cum se mai spune, să lase peretele să respire;• să fie rezistentă la intemperii;• să nu permită infiltrarea apei;• sa aibă o aderență bună la suport;• să fie elastică;• să se curețe ușor;• să fie rezistentă la solicitări mecanice;• să fie ușor de aplicat și să se usuce într-un timp cât mai scurt;• sa nu perimită dezvoltarea microrganismelor, precum mucegaiuri și alge;• să fie rezistentă la radiațiile ultaviolete;• să conțină ingrediente împotriva focului;• să fie rezistentă în timp.
Aceste propietăți sunt cele pe care ar trebui să le avem în vedre ori de câte ori alegem un tip de tencuială. Dacă dorim să cumpăram ceva de calitate și să ne bucurăm cât mai mult timp de investiția facută, este recomandat sa încercam să punctăm cât mai multe dintre caracteristicile enumerate anterior.
Tencuiala decorativă este de fapt un amestec de minerale, rășini, pigmenți, aditivi, fibre și apă. În structura ei intră și ingrediente, precum silicon, rașini acrilice, latex, cuart, granule de marmură, copolimeri acrilo-stirenici, emulsie siliconică, silicatică, fibre de armare, poliuretan etc.
În funcție de toate aceste ingrediente și de tehnologia cât mai avansată folosită prețurile pot varia foarte mult. Însă există o gamă atât de variată de produse, încât orice persoană îți poate alege ceva conform bugetului, exigențelor și preferințelor personale.
Pentru a garanta calitatea produselor și pentru a obține maximum din proprietățile prezentate, întotdeauna trebuie citite cu atenție și respectate cu stictețe toate informațiile privind recomandările de folosire, aplicare, uscare, finisare.
Așadar, cea mai bună tencuiala decorativa este aceea care, prin compoziția și proprietățile ei, ne poate oferi cele mai multe avantaje și beneficii, la un preț competitiv.
În magazinul online vopsele-tencuieli.ro puteți găsi o gamă impresionată de tencuieli deocorative și orice alt tip de materiale de construcții de care aveți nevoie pentru lucrările voastre de amenajări interioare și exterioare. Modalitatea de consultare și de cumpărare a produselor este simplă și intuitivă, putând accesa ușor toate categoriile de produse și toate detaliile necesare privind proprietățile, utilizarea, beneficiile și costurile de achiziție.
Pentru a alege mai ușor tipul de tencuială decorativă pe care îl preferați, intrați și voi pe site și convingeți-vă de simplitatea și ușurința de a achiziționa de aici oricare dintre materialele de constucții de care aveți nevoie.