Campania EDUTECH revine în liceele din România. Imprimantele 3D intră în funcţiune în alte 10 hub-uri de printare 3D.

0
269

Sub sloganul “EDUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, campania își propune să creeze noua generație de specialiști în printare 3D, printr-un proiect pentru elevii şi profesorii din România. Anul acesta şcolar, hub-urile de printare 3D se vor activa în:
București la Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă;
Onești (Bacău) la Colegiul Național Grigore C Moisil;
Botoșani la Colegiul Național A.T.Laurian;
Bârlad (Vaslui) la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza;
Cluj-Napoca la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu;
Arad la Colegiul Național Preparandia – Dimitrie Tichindeal;
Satu Mare la Colegiul Național Ioan Slavici;
Constanța la Colegiul Național Mihai Eminescu;
Miercurea-Ciuc (Harghita) la Colegiul Național Marton Aron;
Pitești (Argeș) la Colegiul Național Ion C. Brătianu.
 
Toate aceste şcoli vor fi dotate cu imprimante 3D. Profesori din fiecare şcoală vor fi instruiţi şi certificaţi internaţional în modelare şi printare 3D, iar aceştia vor fi capabili apoi să îşi instruiască şi certifice elevii pe acest domeniu. Alţi profesori şi elevi de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai şi Liceul Teoretic Jean Monnet vor fi instruiţi şi certificaţi în printare 3D şi vor avea acces la imprimante 3D la ECDL EduHub din Bucureşti.
 
În plus, EDUTECH îi provoacă pe elevi şi profesori la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).
 
Printarea 3D este un domeniu revoluţionar, care deja schimbă lumea, dând naștere unor meserii inovative. ECDL ROMANIA împreună cu Dedeman își doresc să facă parte din această revoluție și să susțină tinerii din România să ţină pasul cu tehnologia. Anul trecut şcolar, prin intermediul primei ediţii EDUTECH, mai multe şcoli au fost dotate cu imprimante 3D şi peste 20 de profesori și 200 de elevi din 8 oraşe din România au fost instruiţi şi certificaţi la standard internaţional în modelare şi printare 3D.
EDUTECH promovează proiectul “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” iniţiat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cu susţinerea ECDL şi Dedeman.
 
Pentru mai multe informaţii accesaţi www.3dutech.ro .