Asistenta in dosarele penale de la specialisti in domeniu

0
229

Specialistii in drept penal atrag atentia celor ce se confrunta cu astfel de cazuri de infractiuni ca solutia poate fi mai promitatoare decat s-ar gandi acestia. Oferind, printre altele, asistenta in dosarele penale, AVM Consult vine in ajutorul celor care doresc sa se asigure ca fac tot posibililul pentru a iesi din astfel de situatii cat mai bine.
Se pare ca arma cel mai des utilizata de politisti si procurori in prinderea traficantilor se refera la denunturi. Prin acestea sunt prinsi cei mai multi infractori. Tactica este una usor de inteles: cei care sunt urmariti penal pentru infractiuni privind traficul de droguri pot beneficia de pedepse reduse la jumatate in cazul in care denunta pe altcineva. Este, se poate spune, deja un fenomen acesta in Sibiu – cel in care se denunta traficantii intre ei. Desigur este necesar a colabora in acest sens cu un avocat drept penal priceput, cu experienta, descurcaret, care poate obtine cele mai convenabile rezultate pentru clientul sau.
Asistenta in dosare penale privind traficul de droguri
De-a lungul anilor de activitate in domeniu, respectiv in sectorul de drept penal, specialistii AVM Consult au oferit asistenta unui numar mare de clienti ce au avut de-a face cu astfel de infractiuni. In majoritatea situatiilor au obtinut pentru acestia doar pedepse cu suspendare.
Desigur, este vorba despre o categorie de dosare complicate. Un motiv il constituie faptul ca presupune colaboratori autorizati ai politiei, care realizeaza supravegheri ale dispozitivelor mobile, acestia fiind infiltrati. Sunt cazuri in care judecatorii ajung la concluzii care nu reflecta situatia prezentata in timpul convorbirilor telefonice. Nu sunt de mirare acele situatii in care sunt surprinse de catre procurori numai acele pasaje care lasa mult loc de interpretare.
Iata numai un exemplu de situatie in care asistenta unui avocat drept penal cu experienta s-a dovedit folositoare si, in concluzie, o investitie merituoasa. Acesta este rolul specialistului, de a se asigura ca nu se fac acuze pe nedrept, ca pedepsele sunt date numai justificat, dar mai ales ca este evitat riscul de a fi condamnat numai din cauza denuntului facut de cineva ce urma sa beneficieze de reducerea pedepsei. Demonstrarea si sustinerea unor astfel de afirmatii trebuie sa fie realizata prin dovezi credibile.
Se ajunge in astfel de situatii din cauza ca procurorii nu prezinta judecatorului exemple in context, ci doar pasaje ale conversatiilor, prin care acuzatul este complet exonerat. Este vorba despre o neglijenta in acest caz? Sau poate de rea credinta? Indiferent de intentie, datoria avocatului este de a studia intreg materialul dosarului pentru a intocmi o aparare care sa stea in picioare.
Din nefericire, la ora actuala capturile vizeaza in principal pe cei mici si nu marii traficanti. Se numara printre cei care solicita astfel de servciii cei care consuma ocazional droguri, ceea ce nu este un pas in fata vizavi de aceasta batalie.