Amplificator stereo – recomandari privind achizitia celui potrivit

0
218

Pentru a nu cadea in capcana diversitatii ce se regaseste la ora actuala pe piata, Sono.ro recomanda compararea optiunilor cu o serie de criterii. De altfel, in cadrul paginii mentionate regasesc cei interesati amplificatoare stereo produse de branduri consacrate dintre care pot alege, avand siguranta ca se pliaza pe toate criteriile mai jos mentionate.
Criterii esentiale de urmarit privind alegerea amplificatorului stereo
Iata care sunt factorii principali ce vor dicta calitatea si deopotriva eficienta amplificatorului stereo.
–        Puterea Amplificatrului
Puterea amplificatorului stereo va trebui corelata cu puterea boxelor. E ideal sa avem un amplificator mai puternic pentru a putea ”misca” corespunzator boxele.
–        Impedanta
In general majoritatea amplificatoarelo stereo functioneaza cu impedanta intre 4 si 16 Ohmi, in functie de producator. Pentru a alege corect amplificatorul verifica impedanta boxelor in prealabil
–        Conectivitatea
Din punt de vedere al conectivitatii amplificatoarele stereo raman tributare conectivitatii clasice analog. Pentru a putea aduce amplificatorul stereo in era conectivitatii wirelees se poate folosi un network player cu conectivitate wireless sau Bluetooth.
–        Ce surse audio folosesti?
O data intrat in lumea sunetului de calitate, va trebui sa renunti cu timpul la fisierele audio comprimate(de ex. MP3), alegand solutii de sunet conforme cu echipamentul hi-fi: CD Audio, Vinil, Servicii de streaming online( Deezer, Tidal, Spoify)
Se recomanda un model profesional acolo unde este nevoie de mai mult.
Prin raportare la cele mai sus mentionate, oricine poate realiza alegerea unui amplificator potrivit cu nevoile avute. Solutii complete sunt disponibile pe www.sono.ro.