Tu cum plănuiești să te menții în formă pe parcursul Sărbătorilor Pascale? Află din „secretele de aur” ale unui stil de viață sănătos

0
256

Încă te întrebi ce va afișa cântarul după momentele festive cu dulciuri din abundență? Ei bine, încearcă să nu te îngrijorezi și să ții cont de următoarele sfaturi pe care ți le-am pregătit mai jos:
Nu lăsa „munții” de calorii să te ispitească
Chiar dacă urmezi o anumită dietă alimentară sau pur și simplu îți dorești să scapi de acele kilograme nedorite, este esențial să nu lași caloriile să te ademenească, oricât de tentante ar fi produsele pe care ești invitat să le guști.
Atunci când ești atent la arderile calorice, dar și la aportul de calorii, treaba este pe jumătate simplificată.
Optează pentru un program de detoxifiere după finalizarea sărbătorilor
Indiferent dacă iei această decizie după ce ți-ai bucurat papilele gustative cu numeroasele sortimente de mâncăruri tradiționale sau consideri că e prilejul oportun să îi oferi organismului tău o pauză de la alimentația nesănătoasă, detoxifierea este un procedeu care se recomandă regulat.
Prin detoxifiere, vei elimina toxinele acumulate de-a lungul timpului și îți vei ajuta corpul să aibă parte de un binemeritat moment de „respiro”.
Încearcă să incluzi mișcarea fizică în rutina ta zilnică
Fie că alegi să mergi mai mult pe jos sau să îți consumi energia în cadrul sălii de sport, exercițiile fizice sunt extrem de benefice, astfel încât să te bucuri de o stare de sănătate corespunzătoare.
Venind în întâmpinarea ta cu numeroase avantaje, precum sunt reducerea celulitei, menținerea pielii corpului tonifiată și catifelată, dar și prevenirea numeroaselor afecțiuni, sportul poate deveni o activitate distractivă, mai ales atunci când este practicat cu un obiectiv bine determinat.
Bazează-te pe o alimentație compusă din produse bio și din dulciuri sănătoase
Ești adeptul dulciurilor? Cu toate că nu este indicat să ai un aport ridicat de produse zaharoase, spre a-ți satisface poftele de sărbători, poți opta pentru acele dulciuri considerate pe deplin sănătoase.
Care sunt acestea? Ei bine, dacă accesezi magazinul online specializat în produse bio de înaltă calitate, www.nutritiebio.ro, vei avea posibilitatea de a alege articolele preferate dintr-o gamă bogată de dulciuri sănătoase (incluzând aici cafeaua bio, ciocolata bio, precum și numeroase alte produse naturiste cu un gust apetisant).
Alimentația corectă este esențială pentru un stil de viață cu adevărat sănătos, motiv pentru care ar trebui să te preocupe ceea ce alegi să îi oferi corpului tău în fiecare zi.
Porții mici, dese și sățioase
Chiar dacă uneori senzația de foame pare de-a dreptul istovitoare, învață să îți antrenezi organismul, apelând la porții mici, dar dese.
În acest fel, nu vei mânca mai mult decât ai cu adevărat nevoie, iar arderile calorice se vor raporta la fiecare masă în parte, fiind mult mai greu să acumulezi caloriile nedorite.
          Pare ușor, nu-i așa? În cazul în care și tu îți dorești să te menții în formă, cu toate că Sărbătorile Pascale ne bat la ușă, te sfătuim să ții cont de sfaturile de mai sus!