Târgu Jiu participă în campania „România Reciclează” Pe 22 și 23 noiembrie, locuitorii din Târgu Jiu reciclează!

0
310

Joi și vineri,  între orele 10.00 – 15.00 localnicii din Târgu Jiu vor putea preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați la punctul fix de colectare amplasat în Piața Prefecturii.
Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasă.
Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.
Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.
Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.
Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot programa pentru următoarea ediție  „România Reciclează” prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.