Sfaturi utile despre cum sa construiesti o casa

0
301

Pregatirile ce preced construirea unei case nu sunt mai putin importante decat procesul de constructie in sine, deoarece greselile facute in momentele de inceput pot afecta confortul cladirii sau aspectul amplasamentului si nu mai pot fi corectate ulterior.
Alegerea terenului este esentiala
Inainte de alegerea terenului destinat constructiei, se recomanda sa efectuezi anchete geologice. Acest lucru iti poate oferi informatii detaliate despre adancimea apei subterane, despre compozitia solului sau daca zona este inundabila, toate aceste informatii te vor ajuta si vei sti mai multe despre cum sa construiesti o casa.
Discutand cu vecinii, imediat dupa ce ai ales un teren, poti descoperi multe informatii pe care nu le vei afla de la agentie. Daca te decizi sa cumperi un teren prin intermediul unei agentii, nu trebuie sa crezi orbeste tot ce iti prezinta reprezentantii acesteia. Este mai bine sa afli totul singur.
Inainte de cumpararea unui teren in panta, trebuie sa retii faptul ca, ulterior, vei cheltui bani suplimentari pentru lucrarile de proiectare si pentru construirea unor ziduri de sprijin. Daca nu esti pregatit pentru astfel de cheltuieli, trebuie ca alegerea terenului sa tina cont de acest aspect.
Ce folosim la constructia casei, BCA sau caramida?
Caramida este considerata unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru construirea caselor. Cu toate acestea, caramida nu este un material foarte potrivit pentru cei ce incearca sa reduca timpul si costurile constructiei. Casele din caramida se construiesc mai greu dar au o durabilitate superioara.
Pentru constructia de case economice, cele mai potrivite sunt blocurile BCA. Aceste material de constructie se gaseste intr-o mare varietate de dimensiuni si forme. Doua caracteristici remarcabile ale blocurilor BCA sunt capacitatea de a reduce grosimea peretilor fara a compromite eficienta energetica a cladirii si reducerea greutatii totale a acesteia, fapt ce iti va oferi posibilitatea unor economii la construirea fundatiei.
Ridicarea unei case cu ajutorul blocurilor BCA este benefica din mai multe motive. Practic, astfel de cladiri nu sunt supuse contractiei. Pentru a zidi cu blocuri BCA, va trebui sa cumperi adezivi speciali dar timpul de constructie va fi minimizat, iar consumul adezivului de fixare va fi de trei ori mai mic decat al materialelor necesare producerii mortarului folosit la imbinarea caramizilor obisnuite.
Daca inca nu te-ai hotarat si eziti intre BCA sau caramida, trebuie sa stii ca peretii din blocuri BCA vor avea un nivel mai ridicat de izolare fonica fata de cei din caramida.