Revoluția în creditare. Tehnologia FinTech care schimbă viitorul pieței financiare nebancare în Romania

0
290

La completarea solicitării de credit se atașează un singur document, o poză a actului de identitate (făcută chiar și cu un telefonul mobil în procesul aplicării), ceea ce face posibilă completarea formularului inclusiv de pe telefonul mobil sau tabletă. Datele trimise către Credius sunt apoi verificate printr-un apel video. Solicitantul împrumutului intră în legătură video cu un operator Credius, care verifică autenticitatea datelor din actul de identitate și validează faptul că persoana care a completat formularul corespunde cu cea din documentul trimis.
După aprobarea împrumutului solicitat, clientul primește în contul special creat contractul de creditare. Dacă este de acord cu prevederile din document, va primi un cod unic cu care va trebui să valideze contractul, acest cod constituind semnătura electronică a clientului. Procedura de acordare a împrumutului se face în condiții de securitate maximă. Nu este necesară existența unui cont bancar sau apartenența la oricare din instituții bancare. Creditare  devine astfel mai accesibilă clienților dornici să evite aglomerația la ghișeul bancar sau costuri ascunse generate de serviciile indirecte și timpul pierdut.
Când Credius primește contractul semnat electronic de către client, banii solicitați sunt puși la dispoziția acestuia, fie cu posibilitatea de ridicare de la ghișeul unei bănci, fie transferați într-uncont bancar oferit de către client, decizia aparținând în întregime clientului.
Credius a fost prima instituție de creditare din România care a introdus aplicarea semnăturii electronice certificate, încă din iulie 2017. Cu cele mai recente inovații FinTech, Credius asigură plata imediată a creditului odată cu validarea semnăturii electronice a clientului, iar toate procedurile se desfășoară exclusiv online, rapid, în condiții de siguranță maximă și cu un minim de documente. Clientul are acces 24/24 la contul său de pe pagina www.credius.ro unde poate plăti ratele, poate rambursa total sau parțial creditul, poate solicita un nou credit ca și client existent sau poate afla soldul la zi.
Adevăratul credit online a fost și va rămâne întotdeauna la Credius.
 
*Credius IFN SA este liderul în inovații pe piața financiară nebancară, care oferă soluții de creditare clienților săi într-un mod transparent, accesibil și rapid. Utilizarea tehnologiilor inteligente a simplificat la maxim procesul de creditare și permite acordarea instantanee a creditelor. Flexibilitatea și abordările inovative au permis Credius să creeze parteneriate cu mai mult de 250 de magazine online și offline, procesatori de plăți sau alți parteneri.
Printre multe inovații implementate poate fi remarcată tehnologia Credius Pay, cea mai perfomantă soluție pentru efectuarea cumpărăturilor online prin creditul online. Credius a lansat și Credimatic – terminal robotizat care permite eliberarea creditelor fără prezența consultantului fizic, o metodă absolut nouă și revoluționară de a facilita împrumutul la distanță. La momentul actual funcționează câteva zeci de terminale de accesare automatizată a împrumuturilor Credius.