Pungi de sub ochi sau cearcăne Află care este diferența!

0
567

Se întâmplă pentru toate, într-o bună zi: ne privim în oglindă pentru a constata că pielea de sub ochi și-a pierdut tinerețea și vitalitatea, e lipsită de tonus, închisă la culoare sau umflată. Începem să ne plângem tuturor celor care au o ureche dispusă să ne asculte că suferim de pe urma pungilor de sub ochi sau a cearcănelor: dar știm noi cu adevărat diferența dintre ele?

Ca să ne asigurăm că înțelegi cât de distincte sunt de fapt pungile și cearcănele, am apelat la experții noștri, care ne-au explicat diferențele fundamentale. Află de mai jos ce sunt pungile de sub ochi, cum se deosebesc de cearcăne și care sunt tratamentele recomandate!

Pungi sub ochi sau cearcăne? Cu ce te confrunți de fapt

La SKiN MedSpa considerăm că, orice problemă ai avea, întotdeauna există o rezolvare. Cu toate acestea, ceea ce este imperios necesar este să conștientizezi care e de fapt sursa nemulțumirii tale.

Pentru multe dintre noi, inconvenientele estetice din jurul ochilor sunt, în mare, același coșmar prea puțin definit. Într-adevăr, pielea de sub ochi este cea mai subțire de pe corp, dovedindu-se astfel cea mai sensibilă și mai vulnerabilă. Prin urmare, factori precum oboseala, deshidratarea, moștenirea genetică, carențele de vitamine și de minerale, anumite boli, pierderea tonusului muscular, a elasticității sau a masei osoase afectează profund acest tegument și duc la apariția problemelor precum ridurile, pungile de sub ochi sau cearcănele.

Ceea ce nu înseamnă, nici pe departe, că aceste nedorite semne pot fi vreodată considerate ca făcând parte din aceeași „echipă”. În realitate, pungile de sub ochi și cearcănele sunt cât se poate de diferite, așa cum îți vom și explica în rândurile de mai jos.

Începem cu pungile de sub ochi. Umflarea regiunii de sub ochi se poate accentua odată cu înaintarea în vârstă, dar este în general determinată de consumul de alimente sărate sau de excesul de alcool, deshidratare, lipsa de somn, modul în care dormi (e recomandat să te odihnești pe spate) sau unele alergii sezoniere. Poți constata că pungile de sub ochi sunt mai vizibile și mai accentuate dimineața, urmând ca gravitatea să își facă treaba, iar aceste semne să se estompeze pe parcursul zilei.

De partea cealaltă, cearcănele sunt reprezentate de închiderea la culoare a pielii de sub ochi. Acest fenomen este posibil mai ales grație subțirimii dermului din această regiune, care face vizibile venele închise la culoare. Prin urmare, tonalitatea tenului e una dintre principalele precursoare ale apariției cearcănelor: dacă persoanele cu piele deschisă le afișează mai ușor prin prisma „transparenței” pielii, și cele cu piele închisă la culoare se luptă cu inconvenientul producției accentuate de pigment în regiunea de sub ochi, ceea ce poate cauza întunecarea pielii. Genetica, lipsa somnului, ce produce congestia venală, înaintarea în vârstă, unele alergii care provoacă mâncărimi și te determină să freci des zona aceasta sensibilă, dar și expunerea la soare pot stimula apariția cearcănelor. Și așa sună povestea care rareori are un final fericit.

Ce remedii există împotriva cearcănelor?

Cu siguranță ai încercat și tu la un moment dat o cremă de ochi care pretindea că luptă împotriva cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Însă, din păcate, cremele rareori își fac treaba. Deși produsele cu retinoizi, acid hialuronic, ceramide sau peptide pot hidrata zona, stimulând producția de elastină și colagen și îmbunătățind astfel aspectul pielii, rezultatele sunt cel mai adesea lipsite de substanță. Antioxidanții sunt și ei recomandați de către specialiști datorită efectului de iluminare a pielii.

Mai utile se pot dovedi în contracararea cearcănelor cremelor cu agenți depigmentați. Efecte fabuloase poate da și tehnologia laser, care poate estompa vasele subțiri de sânge din regiune.

La SKiN MedSpa, recomandăm fillerele cu Teoxane Teoysal PureSense Redensity [II], ce conține cel mai pur acid hialuronic.

100% naturală, substanța reconturează volumul pierdut al pielii, hidratează în profunzime și repară pielea de sub ochi, iluminând-o și estompând astfel cearcănele întunecate, pigmentarea brună sau violacee.

Cum scapi de pungile de sub ochi: cea mai importantă întrebare

Dacă cearcănele sunt nesuferite, pungile de sub ochi sunt absolut terifiante pentru majoritatea dintre noi. Mai trist este că acestea se tratează mult mai greu, fiind necesar să respecți anumite indicații precise din partea medicului.

Principala metodă utilizată este cea chirurgicală, respectiv blefaroplastia. Prin intermediul acestei proceduri, este eliminat excesul de piele sau de grăsime din zona pleoapelor. Cu toate acestea, precum în cazul oricărei alte intervenții chirurgicale, blefaroplastia prezintă destul de multe riscuri și se poate dovedi periculoasă.

De partea cealaltă, avem și o veste bună! Cum evoluția din domeniul frumuseții a fost cel puțin spectaculoasă în ultimii ani, a apărut și singura metodă non invazivă și nechirurgicală de îndepărtare a pungilor de sub ochi. Se numește blefaroplasmă și este mai accesibilă din punct de vedere financiar, lipsită de riscuri și de efecte negative, cu rezultate impresionante și fulgerătoare, care se mențin.

Despre ce e vorba? Blefaroplasma folosește super-abilitățile plasmei, respectiv a patra stare a materiei, situată între consistența sa lichidă și gazoasă. Astfel, procedura recurge la un dispozitiv care, prin intermediul unui fascicul de plasmă, vaporizează practic depozitele de piele în exces, transformându-le în gaz. Poate părea un proces complicat, dar îți garantăm că vei fi în deplină siguranță, că nu vei suferi de pe urma nici celui mai mic disconfort, iar când îți vei redescoperi pielea tânără, netedă și elastică, vei avea numai motive de bucurie.

Dacă apelezi cu frecvența recomandată de specialist la ședințele de blefaroplasmă, vei observa că fabuloasele efecte se pot menține până la patru ani. Firește, totul depinde și de stilul tău de viață, de alimentație sau de grija pe care o ai față de regiunea de sub ochi.

La SKiN MedSpa, tratăm atât cearcănele, cât și pungile de sub ochi cu aceeași atenție și cu toată seriozitatea cuvenită. Înțelegând și respectând diferențele substanțiale dintre aceste fenomene, îți vom aduce mereu cele mai moderne tratamente împotriva lor, vârf de lance pe plan mondial. Așa că surâde din nou, cu ochii și cu gura, și bucură-te de un aspect tânăr, proaspăt și cuceritor!  Fă-ți o programare la ☎️ 0729 740.704 sau pe mail, pe adresa  contact@www.skinmedspa.ro și îți vom recomanda tratamentul ideal pentru pielea ta.