pasiune sau dependenta? Scoala Metropolitana ARC in proiectul Aleg constient. Stop dependentei de Internet!

0
351

Plecând de la constatările din experienţa personală, de la expertiza profesională, invtaţii au împărtăşit copiilor şi părinţilor observaţii şi sugestii despre  cum să utilizeze tehnologia şi cum să ţină sub  control comportamentul  online. S-a adus  în discuţie faptul că, de multe ori, dependenţa este un efect şi  cauzele mai profunde care stau în spatele acesteia sunt nevoile ignorate ale copiilor, din lumea reală, căutarea unor surogate virtuale prin folosirea necontrolată şi excesivă a Internetului.
Copiii au identificat valoarea unor modalităţi alternative de a petrece timpul liber cu prietenii, cu părinţii, jucându-se în aer liber.
Mulţumim invitaților Marius Paraschiv – antreprenor în industria de IT şi expert în modelare 3D, Ioana Șandru – psiholog, Sanda Filip – psiholog, Urlatu Florentina  şi  Felicia Toader, studente la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti.
Conectându-ne  cu experiențele lor reale, cu bucuriile și provocările cu care se confruntă copiii, în acest proiect avem oportunitatea să le  identificam nevoile şi să atragem persoane alături de noi, care să ne ajute să intervenim într-un mod  coerent și adaptat la nevoile copiilor de azi, acești nativi digitali care au moduri de abordare a vieții semnificativ diferite față de cei din generațiile trecute.
Scopul acestei acţiuni a fost acela de a creşte nivelul de informare şi conştientizare cu privire la riscul dependenţei de Internet, la semnalele care denotă o lipsă de control în folosirea dispozitivelor şi să sugereze modalităţi de integrare a tehnologiei în scopuri benefice şi echilibrate în raport cu celelalte activităţi care aduc bucurie şi împlinire.
 “Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, plăcută, cu vorbitori foarte bine pregătiți, care au știut să se adreseze copiilor prezenți în sală pe înțelesul lor. Materialele audio-video utilizate, au contribuit la accesarea mult mai ușor a informațiilor, iar dezbaterile și premiile acordate copiilor care au adresat cele mai multe întrebări i-au încurajat pe aceștia să dezvolte inițiative pe termen lung, propunând soluții pentru limitarea accesului la internet atunci când el devine dependență. Mulțumim foarte mult Școlii Metropolitane ARC pentru invitaţie!” Mihaela Morăraş, Director Centrul Social Sf. Nicolae din Bucureşti https://www.facebook.com/scoalaARC/  https://oradenet.salvaticopiii.ro/   http://www.scoala-arc.ro/
 #oradenet #Stopdependenţeideinternet #Alegconstient #salvaticopiii