Închirieri auto și servicii de leasing operațional

0
165

Nu mai este o problemă închirierea unei mașini în zilele noastre. Din ce în ce mai multe companii din România oferă astăzi servicii de închirieri auto de foarte bună calitate. De asemenea, achiziționarea unei mașini noi nu mai este un lucru atât de complicat.

Aproape toate companiile care comercializează autoturisme oferă posibilitatea ca acestea să fie achiziționate în sistem de leasing. Inclusiv autoturismele second-hand pot fi achiziționate astăzi în sistem de leasing.

Ce este leasing-ul operațional?

            Industria de închirieri auto din România se dezvoltă accelerat și în domenii care vizează companiile. Ofertele devin din ce în ce mai atractive pentru companii sau persoane juridice.

            Pentru cei care nu știu prea multe lucruri despre leasing-ul operațional putem spune următorul lucru: acesta constă în transferarea dreptului de utilizare a unei flote unei companii. Pentru acest lucru se achita o rată lunară care acoperă cu succes toate cheltuielile flotei de mașini: taxe si impozite, cheltuieli de mentenanță, rate și dobânzi, asigurări, cheltuieli administrative, etc. Este o modalitate foarte utilă mai ales pentru companiile recent înființate de a închiria la un preț lunar mult mai redus un întreg parc auto.

            Indiferent de categoria serviciilor, fie că este vorba despre masini de inchiriat , fie că este vorba despre sisteme de leasing financiare sau operaționale, astăzi avem mult mai multe opțiuni de a deveni proprietarii unui autoturism nou sau second-hand sau putem mult mai ușor să închiriem chiar o întreagă flota auto pentru afacerea noastră.

            Practic, orice tip de autoturism, chiar și cele de lux, poate fi închiriat de la firmele specializate sau poate fi achiziționată în sistem de leasing. Fie că vorbim de inchirieri bmw sau închirieri Land Rover sau orice alt tip de autoturism sofisticat, este mult mai simplu să realizăm o astfel de investiție astăzi decât în trecut.

Care este diferență între leasing-ul financiar și sistemul de leasing operațional?

            Contractul de leasing financiar este un contract de închiriere care ne oferă posibilitatea de a utiliza un autoturism al cărui proprietar devenim la finalul perioadei de închiriere în schimbul achitării unei rate lunare.

            Leasing-ul operațional este tot un contract de închiriere, diferența constând în faptul că la finalul acestui contract nu devenim proprietari pe autoturismele închiriate și utilizate. Poate fi accesat doar de către persoane juridice sau de către companii.

            IMPORTANT! Orice contract de leasing operațional implică clauze foarte stricte și precise: numărul de kilometri parcurși pe perioada leasing-ului, tipurile de reparații, perioada de leasing, etc.

            Fiecare tip de serviciu de acest gen are avantaje și dezavantaje. Depinde foarte mult de nevoile fiecărei persoane sau companii în parte. Pentru noi pare a fi mult mai avantajos un contract de leasing financiar decât un contract de închiriere mașini pe termen lung.  În realitate, însă, contează ceea ce dorește fiecare persoană în parte!

            În concluzie, este un lucru minunat faptul că acum avem posibilitatea să alegem serviciile care ni se potrivesc cel mai bine. Un alt mare avantaj constă în faptul că existența mai multor companii care furnizează servicii de închiriere sau servicii de leasing mașini implică o ofertă mai bogată, competiție crescută și prețuri mai mici.

            Atunci când doriți să achiziționați sau să închiriați un autoturism, este foarte recomandat să studiați înainte în detaliu cât mai multe oferte existente în piața de profil. Este lucrul care vă poate pune la dispoziție un termen de comparație.

            Informațiile sunt ușor accesibile pe internet astăzi. Puteți contacta practic orice reprezentant al unei astfel de companii care vă poate explica în detaliu oferta respectivă.

            Este și o modalitate de a descoperi companiile profesioniste care sunt interesate mai puțin de profiturile financiare rapide și mai mult de avantajele pe care le au clienții lor precum și de nivelul lor de mulțumire.