Fundația Rădăcini Grup lansează a patra ediție a programului „Burse de Studiu pentru Elevi”

0
354

Fundaţia Rădăcini Grup lansează programul “Burse de studiu pentru copiii de la sate” pentru anul şcolar 2019 – 2020. Programul se află la a patra ediție și este deschis elevilor de clasa a 8-a ce frecventează cursurile unei școli gimnaziale din mediul rural, din judetele Argeș, Constanta, Călărași, Buzău, Brăila, Galați, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Tulcea. Programul se adresează elevilor de la sate cu potențial academic ridicat și cu posibilități financiare limitate, care doresc să urmeze cursurile la zi ale unui liceu de top din orașe, începând cu anul școlar 2018-2019.
 
Și în acest an Fundația Rădăcini Grup și-a propus să ofere încă 16 burse de studiu. În posesia burselor pot intra elevii din clasele a VIII-a, care frecventează cursurile unei școli gimnaziale din satele județelor enumerate mai sus, elevi care demonstrează abilități academice remarcabile, conduită etică exemplară, implicare socială voluntară și rezultate bune la concursurile școlare, dar care întâmpina greutăți în susținerea materială în vederea înscrierii la un liceu de top din marile orașe.
 
Bursele oferite de Fundația Rădăcini Grup pot acoperi cheltuielile generate de cazarea elevilor pe parcursul celor patru ani de studiu, costurile cu întreținerea materială, rechizite, haine, încălțăminte. Programul de burse are ca obiectiv încurajarea elevilor de la sate cu un evident potențial academic, în scopul obținerii unei diplome de bacalaureat într-unul din liceele de top ale României și lansarea către mediul universitar. Valoarea unei burse de studiu este de 4500 lei/an școlar.
 
La fel ca în edițiile precedente, bursele vor fi prelungite anual în condițiile în care beneficiarul dovedește în continuare rezultate deosebite la învățătura și un comportament exemplar, în concordanță cu cerințele impuse de liceul pe care îl frecventează. În program sunt înscriși până în acest moment 34 de elevi din primele trei ediții, 13 dintre ei fiind în clasa a IX-a, 11 în clasa a X-a și 10 elevi In clasa a XI-a. Obiectivul Fundației Rădăcini Grup este ca în acest an să formeze o comunitate de 50 de elevi bursieri.
 
Elevii interesați de bursele oferite de Fundația Rădăcini sunt invitați să trimită un mesaj de interes la fundatiaradacinigrup@radacini.ro. Dosarul complet al înscrierii în program va trebui depus pâna la data de 15 mai 2019, la următoarea adresă :
FUNDAȚIA RĂDĂCINI GRUP, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 246, Clădirea Master, sector 6 , București.
 
Mai multe detalii pe https://radacini.ro/fundatia-radacini/ sau la email fundatiaradacinigrup@radacini.ro.

Despre Fundația Rădăcini Grup
 
Fundația Rădăcini Grup a fost înființată cu scopul de a contribui activ la dezvoltarea comunității și din credința că orice companie trebuie să demonstreze spirit civic și implicare față de cei din comunitatea în care activează. Misiunea urmărită este aceea de a sprijini categoriile sociale care au nevoie de ajutorul celor din jur, indiferent de necesitățile acestora – educaționale, materiale, de sănătate.

 
Fundația Rădăcini Grup a sprijinit proiecte ample ale unor organizații precum SOS Satele Copiilor, Asociația M.A.M.E., Asociația Pro Vita, Hospice Casa Speranței, etc., dar a mai sprijinit și anumite cazuri particulare prin acordarea de burse de studiu pentru copiii cu rezultate excepționale la învățătura, sau pentru diverse cazuri care au necesitat un aport material compensatoriu – tratamente medicale sau intervenții chirurgicale de urgență. În plus, este deja de notorietate programul Rădăcini pentru Studenți, un program de experiența în muncă pentru tinerii pasionați de industria auto.