Foraje pompe de căldură

0
353

Ce sunt pompele de căldură și care sunt principalele lor avantaje?
Sunt cel mai nou și ecologic trend în materie de încălzire. Numite și pompe de căldură sol-apă sau geotermale, aceste sisteme folosesc energia pământului pentru a încălzi sau pentru a răci locuințe, clădiri de birouri, spații comerciale. Întreg procesul se realizează cu ajutorul unei pompe de recirculare și a unui sistem de țevi de polietilenă, prin care circulă un fluid din amestec de apă și antigel. Însă un rol esențial în execuția și punerea în funcțiune a acestui sistem îl au lucrările de foraje pompe de caldura!

Principalele avantaje ale acestui sistem geotermic sunt:
este o alternativă economică, aflată la îndemâna oricărui proprietar;
este o soluție ecologică, ce folosește o sursă regenerabilă de energie, respectiv căldura naturală a pământului și nu produce poluare;
vă scapă de dependența de conectare și de consumul de gaze de la rețeaua publică de alimentare;
nu mai aveți nevoie de alți combustibili fosili pentru a asigura încălzirea locuinței;
veți obține căldură pe timpul ierni și răcoare pe timpul verii la costuri extrem de avantajoase;
acest tip de foraje și instalații sunt ideale pentru locuințele izolate sau de dimensiuni mai mari;
datorită economiilor pe care le veți face, investiția inițială poate fi amortizată în câțiva ani.

Acest sistem de pompe de căldură este cel mai economic, ecologic și eficient sistem de încălzire inteligentă a locuințelor, spațiilor de birou sau comerciale. În timpul iernii, fluidul absoarbe energia pământului și o transportă în cladire, unde pompele de căldura concentrează căldura și o distribuie la temperaturi mai mari. Pe de altă parte, în perioada verii, excesul de căldură este extras din clădire, cu ajutorul pompei de căldură și dispersat mai apoi în pământ. Pentru a mări eficiența sistemului, excesul de căldura din clădire este folosit la încălzirea apei, ceea ce va presupune costuri suplimentare zero pentru asigurarea apei calde necesare.
Acest sistem poate fi implementat oriunde în România, indiferent de locație, dacă este îndeplinită o condiție esențială. Pompa de caldură funcționeaza cu curent electric, ceea ce presupune de cele mai multe ori conectarea la o rețea 380V.

In funțtie de climă, structura solului, suprafața disponibilă și puterea pompei de căldură, se pot configura numeroase circuite geotermale. Pentru a vă bucura din plin de avantajele acestui sistem aveți nevoie întotdeauna de o echipă de profesioniști care să se ocupe de realizarea celor mai bune lucrări de foraje pompe de căldură. Pentru a beneficia de realizarea unui proiect la cele mai înalte standarde și de o execuție impecabilă aveți nevoie să apelați la specialistii Tipfor.