De ce e mai bine sa consumi apa proaspat filtrata

0
277

Avem cel putin 3 motive pentru care e bine sa consumam apa proaspat filtrata in locul celei imbuteliate.
1. Dupa 24 ore apa imbuteliata isi pierde proprietatile-alcalinitate, puritate, ioni negativi
Exista un interes crescut in randul celor pasionati de un trai sanatos pentru a cumpara apa alcalina ionizata imbuteliata.
Legat de acest aspect, este dovedit faptul ca apa alcalina ionizata, o data imbuteliata incepe sa isi piarda rapid proprietatile antioxidante. Testele au aratat faptul ca Potentialul de Oxido Reducere se pastreaza pana la 24 h, iar alcalinitatea apei doar cateva zile. 
Apa alcalina ionizata este imbunatatita cu ioni negativi care au proprietati antioxidante. Aceasta proprietate antioxidanta se poate verifica cu ORP-metru. Daca nu putem beneficia de aceasta apa cu ioni negativi, la ce bun apa alcalina?
*pH ul apei prin ionizare se pastreaza de la cateva zila pana la maxim doua saptamani.
Apa ionizata mai are avantajul ca modifica structura apei (cu siguranta ati auzit de apa restructurata), practic grupul de molecule devine mai mic si in acest fel hidratarea corpului se face mult mai bine. Aceasta restructurare se pastreaza aproximativ 1 – 3 luni.
Deci, dupa cum puteti vedea, nu are niciun rost ca apa alcalina ionizata sa fie imbuteliata pentru ca dupa 24 h nu va mai avea antioxidanti.
2. Apa filtrata este mereu proaspata
O alta problema a apei imbuteliate (a oricarei ape fie ca este ionizata, alcalina, normala etc) este stocarea si distributia acesteia in sticle de plastic. Exista o substanta cancerigena numita Bisfenol A si ce poate migra in apa daca recipientele de plastic nu sunt depozitate si transportate corespunzator. Dr. Lygia Alexandrescu atrage atentia asupra acestui lucru intr-un articol prezent in Wall-Street.ro. Acelasi lucru il face si Dr. Jonathan Wright intr-un raspuns pe care il ofera pe un portal de sanatate unui internaut. El merge chiar mai departe si recomanda ca in loc de apa imbuteliata sa se consume apa filtrata de la chiuveta.
Gandind in mod logic, o persoana care isi doreste apa alcalina ionizata imbuteliata, isi doreste de fapt beneficiul acesteia si anume sanatate. Daca acest beneficiu nu exista, atunci pretul este platit degeaba. In plus, din cauza sticlelor de plastic, aceasta apa ar putea chiar face rau. In concluzie, nu exista niciun argument care sa justifice cumpararea de apa alcalina ionizata imbuteliata, exista numai si numai argumente contra achizitiei.
Pe langa ionizarea apei, filtrare si purificare, scapi atat de Bisfenol A, de caratul apei zilnic de la magazin dar vei face si o economie de bani considerabila. Ulterior, poate lucrurile se mai schimba si iti vei putea cumpara propriul cartus de ionizare negativa a apei care se poate adauga sistemului standard. 
Apa alcalina ionizata nu poate inlocui un stil de viata sanatos !
3. Apa filtrata este de 38 de ori mai ieftina decat apa imbuteliata
Consumatorii de apa plata din comert cad in capcana reclamelor care denatureaza realitatea, iar de cele mai multe ori, in loc de apa sanatoasa promisa, acestia primesc o apa mai daunatoare decat in toate celelalte surse. Costurile lunare pe apa de baut, se ridica la aproximativ 300 lei, in timp ce aceeasi cantitate de apa poate fi achizitionata cu doar 0.75 lei de la retelele publice de distributie sau prin intermediul filtrarii ei la domiciliu cu ajutorul sistemelor de tratare a apei.
Sunt putini consumatori care inteleg faptul ca producatorii de apa imbuteliata folosesc o tehnologie de purificare a apei aflata la indemana oricui, astfel ei pot sa obtina o apa cel putin la fel de sanatoasa ca si cea cumparata , doar ca vor fi siguri de provienienta si prospetimea ei, prin investitia intr-un filtru de apa instalat direct la sursa de apa din locuinta. Tot acest proces este unul infim din punct de vedere al costurilor, comparativ cu banii cheltuiti pe apa din supermarket. Prin filtrele de uz casnic, atasate la robinet, apa este purificata si lipsita de substante nocive. Cu o cheltuiala de aproximativ cinci lei platiti lunar pentru un sistem de tratare a apei, apa devine o sursa de sanatate pentru tine si pentru familia ta avand si avantajul ca se afla la dispozitia ta direct de la robinet.
In tabelul de mai jos sunt mentionate succint costurile necesare achizitionarii apei pe parcursul unei luni si a unui an. Datele sunt prezentate in paralel, valabile unei familii de 4 persoane si unei familii de 6 persoane, care pot folosi apa atat pentru baut cat si pentru gatit sau in alte activitati domestice(spalat fructe, clatit vesela pretioasa, tonic facial etc). Putem observa ca dupa un an, o familie normala din Romania sufera cheltuieli enorme doar pentru achizitionarea celui mai banal element atat in sanatate cat si in viata cotidiana a oricarei locuinte-apa.
Aquabiz va ofera preturi competitive si confortul de a va bucura de apa de baut asa cum va place adica, apa pura si sanatoasa.