Cum sa alegi compania de infiintare a firmei in Timisoara

0
221

Atunci cand vrei sa devi antreprenor cu acte in regula si sa iti deschizi firma in Romania trebuie sa stii ce acte ai nevoie pentru acest proces dar si care sunt pasii necesari in acest demers.
De obicei in Romania cea mai des intalnita forma de organizare a unei firme sau societati comerciale este cea de tip SRL sau societate cu raspundere limitata – este una foarte sigura pentru asociati, iar ei vor fi raspunzatori pentru aportul adus in firma si patrimoniul companiei.
Aceasta forma de organizare a firmei sub forma de SRL – este si un mod ieftin si rapid de a-ti deschide firma pentru ca ai nevoie de 200 lei ca si capital social pentru infiintare.
Aceasta suma de bani trebuie sa fie depusa la banca cand esti in procesul de deschidere a firmei. Iata mai jos care sunt actele necesare pentru a-ti deschide firma in Romania:
– vei avea nevoie sa iti stabilesti obiectul principal de activitate a companiei tale pentru ca actele sa fie realizate in mod corect
– trebuie sa verifici dar si sa te uiti daca numele firmei este valabil – acest lucru se face fie pe site-ul Registrului Comertului fie la sediul lor din orasul tau. Apoi dupa ce ai ales minim 5 variante de nume de firma care sa fie trecute pe acte, trebuie sa alegi forma juridica – SRL, SRL-D – debutant.
– dupa aceea trebuie sa stabilesti sediul social al firmei tale
Trebuie sa stabilesti obiectul de activitate principal a companiei tale dupa codul de clasificare CAEN. Dupa care trebuie sa alegi daca numele firmei de pe actul constitutiv este valabil. Vezi pe site-ul registrului comertului daca numele ales este valabil si te indrumam sa alegi 5 variante de nume similare pentru a fi sigur ca este disponibil.
Actul constitutiv este realizat si depus la Registrul Comertului din orasul tau – iar el trebuie sa cuprinda numele asociatiilor, codul numeric personal, locul si data nasterii, dar si forma firmei – fie este SRL sau societate cu raspundere limitata debutanta.
Alege servicii de infiintari firme de la AXA Cont si bucura-te de firma ta in cateva zile fara batai de cap.
Daca ai nevoie de servicii de contabilitate in Timisoara – echipa AXA Cont este alaturi de tine.