Ce trebuie sa stii daca vrei sa obtii un permis auto cu o noua valabilitate

0
313

Prin urmare, cei care au nevoie de un nou permis trebuie sa se prezinte la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), avand asupra lor aceste documente:• Carte de identitate (in original si copie);
• Fisa detinatorului permisului – care se poate descarca de pe Internet;
• Dovada platii contravalorii permisului;
• Permisul a carui preschimbare o soliciti – in original si copie (daca solicitarea preschimbarii se face dupa expirarea valabilitatii permisului);
• Fisa medicala permis auto (eliberata de o unitate medicala autorizata) – din care sa rezulte ca persoana este apta, din punct de vedere psihologic si medical, pentru a conduce un autovehicul.
Asadar, daca in cazul primelor acte, obtinerea lor va fi foarte facila, pentru fisa medicala permis auto este necesar sa parcurgem cateva etape. Sa incepem prin a clarifica ce inseamna o fisa medicala permis auto!
Acest document poate fi emis doar de catre o clinica autorizata, fiind necesar pentru a verifica daca persoana care solicita obtinerea sau reinnoirea permisului auto este apta, din punct de vedere medical si psihologic, de a conduce autoturisme. Prin urmare, consultatiile in vederea obtinerii fisei medicale permis auto se pot face doar in clinici care au un contract valabil cu sistemul national de asigurari. Chiar si asa, inca sunt foarte multe persoane care nu stiu cand este nevoie de acest document, sau daca este obligatoriu, prezentandu-se la Directia Permise fara a avea toate actele necesare.
De aceea, pentru a obtine rapid o fisa medicala permis auto, va trebui sa ne prezentam la clinica aleasa de noi cu urmatoarele acte:
• Cartea de identitate;
• Fisa de scolarizare – daca urmezi scoala de soferi;
• Adeverinta de la medicul de familie, in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B), in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
• Scrisoare medicala de la medicul diabetolog sau cardiolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet sau de afectiuni ale inimii).
Persoanele cu probleme de vedere vor trebui sa se prezinte la consult avand asupra lor si perechea actuala de ochelari.
Fisa medicala permis auto – Obligatorie sau nu?
Acest document se foloseste doar pentru obtinerea unui permis cu o noua valabilitate, adica pentru schimbarea unui permis deja expirat sau pentru obtinerea unui nou permis. De asemenea, este important sa retii ca o fisa medicala pentru permis are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii, indiferent de localitatea emitenta.
Iata in ce cazuri nu este necesara fisa medicala permis auto:
• daca permisul a fost pierdut;
• daca permisul a fost furat;
• atunci cand permisul s-a deteriorat;
• in cazul in care titularul permisului si-a schimbat numele.
Ce pret are fisa medicala permis auto?
La clinica autorizata StandardMed ai parte de cel mai bun raport calitate pret! Acesta poate elibera fisa medicala permis auto in maximum o ora si jumatate de la completarea formularelor, pentru doar 125 de Lei! In plus, in cazul in care acest interval este depasit, ti se va returna jumatate din suma achitata!